e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Καταστάρι Ζακύνθου: Προηγιασμένη Λειτουργία για τα ονομαστήρια του π. Αλεξίου Ξένου


Πρωί Παρασκευής, 17ης Μαρτίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού, στον Ναό της Παναγίας της Καταστάρας (Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στην κωμόπολη Καταστάρι Ζακύνθου, τελέσθηκε κατανυκτική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, προεστώτος του άγοντος σήμερα τα ονομαστήριά του, Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Ξένου, συνταξιούχου Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, διατελέσαντος -επίσης- επί σειρά ετών και Πρωτοσυγκελλεύοντος Ι.Μ.Ζ.. 
        Ακολούθησε κέρασμα για όσους παραβρέθηκαν για να ευχηθούν τα δέοντα στον 93χρονο Γέροντα, ιερείς και λαϊκούς, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι του Ναού.
[Φωτογραφίες Τάσης Κουρούμαλος]






















Δεν υπάρχουν σχόλια: