e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Μεγάλη Παρασκευή 1989 στο Βανάτο Ζακύνθου


Η σημερινή φωτο-αναδρομή μας αφορά στα τελεσθέντα εν Βανάτω Ζακύνθου και δη στον Ναό της Παναγούλας, κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής του έτους 1989. Πρόκειται για τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως με την λιτάνευση του Εσταυρωμένου. 
        Τις εντελώς άγνωστες αυτές φωτογραφίες (εκ του προσωπικού αρχείου π. Π. Κ. και ακολούθως εκ του Οπτικοακουστικού Αρχείου Ενορίας Βανάτου), αποτύπωσε τότε η εξ Ολλανδίας φίλη της Ενορίας κ. Marjo de Rycke. 
        Με τον ιερουργό Εφημέριο, από πλευράς ιερατικής, συμμετέχει ο σχολάζων τότε Ιερέας Νικόλαος Κόκλας (ανήκων σήμερα στην Αιωνιότητα). Από πλευράς ιεροψαλτικής, το ψαλτήρι κοσμούν οι (αείμνηστοι πλέον) ιεροψάλτες Τιμόθεος Κάνδηλας και Ιωάννης (Γιάγκος) Αβούρης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


























Δεν υπάρχουν σχόλια: