e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Παναγούλα Βανάτου: Κυριακή Αγ. Πατέρων, 16.7.23, με ομιλία περί της δωρεάς οργάνων σώματος


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, 16ης Ιουλίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, τελέστηκε η κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, ιερουργούντος του οικείου Εφημερίου, π. Παναγιώτου Καποδίστρια. Στο ψαλτήρι πρωτοστάτησε επάξια και με καλή επίδοση ο μαθητευόμενος  ιεροψάλτης Σπυρίδων Δρογγίτης, των άλλων ιεροψαλτών απουσιαζόντων για προσωπικούς τους λόγους. 
        Αυτή την ημέρα έγιναν τα Μνημόσυνα δύο Ενοριτών μας: Ετήσιο του Κωνσταντίνου Δρογγίτου και 40ήμερο του Σπυρίδωνος Μορεζίνη. 
        Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, εκθείασε την δωρεά οργάνων σώματος του 64χρονου μακαριστού Σπύρου Μορεζίνη, ο οποίος είχε αφήσει σχετική παραγγελία στην οικογένειά του. Ο Εφημέριος, στηριζόμενος στην τρέχουσα λαϊκή έκφραση "Ο θάνατός σου, η ζωή μου", ανέλυσε ότι τούτο εφαρμόζεται άριστα τόσο, κυρίως στο κορυφαίο παράδειγμα του Κυρίου Ιησού που προσέφερε το τίμιο Αίμα του για να δώσει ζωή στον άνθρωπο, όσο και στο σημερινό υπόδειγμα του Μακαριστού Μορεζίνη που έγινε ο ίδιος με το σώμα του δωρεοδότης και σωτήρας για ανθρώπους απεγνωσμένους, αρρώστους και μέχρι πρότινος εξαρτημένους από μηχανήματα στην Ελλάδα και την γείτονα Ιταλία. Ο Εφημέριος, δραττόμενος της ευκαιρίας, υπερτόνισε τη χρεία δωρεάς οργάνων σώματος μετά θάνατον, θεάρεστη πράξη, την οποίαν επευλογεί -ως γνωστόν- η Εκκλησία μας.































Δεν υπάρχουν σχόλια: