e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Αυστραλίας Μακάριος προς μαθητές: «Εμπνευστείτε από τη ζωή της Θεοτόκου»

«Εμπνευστείτε από τη ζωή της Θεοτόκου και επιτρέψτε το παράδειγμα πίστης και αφοσίωσής Της να σας καθοδηγεί στο προσωπικό σας ταξίδι». Αυτή ήταν η πατρική ευχή και παράκληση που απηύθυνε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου Oakleigh Grammar της Μελβούρνης.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το ελληνορθόδοξο σχολείο, στο προάστιο Oakleigh, την Παρασκευή, 11 Αυγούστου, και έψαλε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και από πολλούς κληρικούς της πόλεως της Μελβούρνης. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Mark Robertson, οι εκπαιδευτικοί, η μαθητική κοινότητα και πολλοί γονείς.

Χαρούμενος και συγκινημένος για την παρουσία του ανάμεσα σε νέους και νέες της Ομογένειας, που με ευλάβεια τιμούν τις ιερές παραδόσεις των προγόνων τους, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος στο τέλος του Παρακλητικού Κανόνος απηύθυνε θερμό πατρικό χαιρετισμό, μεστό μηνυμάτων πνευματικής ωφελείας και οικοδομής, και κυρίως αισιοδοξίας και ελπίδος.

Υπενθύμισε καταρχάς ότι η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν συνιστά πηγή θλίψεως, αλλά πηγή μεγάλης χαράς και αγαλλιάσεως, καθώς η μετάστασή Της στους ουρανούς δεν Τη χώρισε από τον κόσμο αλλά Την κατέστησε μεσίτρια μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού. «Η Παναγία είναι ακόμα μαζί μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και επισήμανε: «Ως μητέρα του ζώντος Θεού, ως Εκείνη που κυοφόρησε τον δημιουργό του κόσμου, το άγιο σώμα Της δε θα μπορούσε να υπόκειται στους νόμους της φθοράς και της αποσύνθεσης. Ο Θεός δε θα μπορούσε να επιτρέψει να συμβεί αυτό και έτσι Την πήρε κοντά του, με το σώμα Της, καθώς μετέστη από τη γη στον ουρανό όπου παραμένει ζωντανή. Ως ζωντανή μητέρα του Θεού, κατοικεί ανάμεσά μας και φροντίζει για κάθε ένα από τα πολύτιμα παιδιά της, όπως μια στοργική μητέρα νοιάζεται για όλα τα τέκνα της».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος παρατήρησε πως οι άγιες ημέρες που διανύουμε, με αποκορύφωμα τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Δεκαπενταύγουστου, προσφέρονται ως ιδανική ευκαιρία για να αναλογιστούμε τον ρόλο της Παναγίας στη ζωή μας. «Αποτελεί φάρο έμπνευσης και υπέρτατο πρότυπο για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ιδιαίτερα για εσάς, τη νεολαία», υπογράμμισε, σημειώνοντας την ακλόνητη πίστη, την απόλυτη ανιδιοτέλεια και την ανεπιφύλακτη υπακοή Της στο θέλημα του Θεού.

Παρακαλώντας πατρικά τους μαθητές και τις μαθήτριες να μιμηθούν τις παραπάνω αρετές της Υπεραγίας Θεοτόκου, τούς προέτρεψε παράλληλα να την κρατούν στον νου, στην καρδιά και στα χείλη τους, να μοιράζονται μαζί Της όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τις ανησυχίες και τις χαρές, τις δοκιμασίες και τα επιτεύγματα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους. «Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι όταν το κάνετε αυτό, θα διαπιστώνετε ότι θα έρχεστε ακόμα πιο κοντά Της και η αγάπη σας για Εκείνη θα αυξάνεται διαρκώς και θα πολλαπλασιάζεται», τόνισε καταληκτικά.

Περισσότερες φωτογραφίες:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: