e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Κίεβο: Αγρυπνία της παραμονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Λαύρα των Σπηλαίων [photos]

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 27 Αυγούστου 2023, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ . Επιφάνιος προέστη της κατανυκτικής αγρυπνίας στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Άνω Λαύρας.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν πολλοί εξέχοντες Αρχιερείς της επίσημης Εκκλησίας της χώρας, ο Αρχιμανδρίτης Αβράμιος και πολυάριθμοι κληρικοί.

Χαρακτηριστικό της Κατανυκτικής Αγρυπνίας της Κοιμήσεως ήταν η τοποθέτηση της ανθοκοσμημένης σινδόνης της Θεοτόκου μπροστά από το πολυέλαιο στη μέση της εκκλησίας.

Αύριο, 28 Αυγούστου, στις 9:00 π.μ., ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον κεντρικό ναό της Λαύρας - τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)









































Δεν υπάρχουν σχόλια: