e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Λάρισα, μετέβη στην περιοχή των Τεμπών, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας.

Φανάρι: Εσπερινός για Κυριακή Σαμαρείτιδος, με Χοροστασία Μητροπολίτου Μιλήτου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, χοροστάτησε το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, στον Μ. Εσπερινό της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Νέες ύβρεις του αρχικαταληψία της Μονής Εσφιγμένου Μεθοδίου κατά των Αγ. Παϊσίου και Πορφυρίου


Ο αρχηγός της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου Παπαλαμπρακόπουλος Ματθαίος ("Μεθόδιος") σε νέο παραλήρημα εναντίον των αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου στις 2.5.2023 στον Focus FM στην εκπομπή του Δαμιανίδη Στέφανου. Μια εκπομπή, στην οποία συχνά δίδεται βήμα στον Μεθόδιο, ως δήθεν "ηγουμένου Μ. Εσφιγμένου" και στην οποία διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες για την Μονή μας.

Ζάκυνθος: Εορτασμός επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα (1864)

Σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος μία εβδομάδα νωρίτερα, λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 21η Μαΐου 2023. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Λαρισαίων

«Την τιμή αυτή την αφιερώνω στους χιλιάδες Έλληνες της Αυστραλίας», τόνισε έμπλεος συγκίνησης ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Λαρισαίων. Η Τελετή της Ανακηρύξεως έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλεως Λαρίσης, το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος (+13.5.2023)

Μὲ βαθύτατη συγκίνηση σᾶς ἀναγγέλλω τὴν πρὸς Κύριον ἐκδημία τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀρίστης κυροῦ Βασιλείου, Βοηθοῦ Ἐπισκόπου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γερμανίας, Ἀρχιερατικοῦ Ἐπιτρόπου Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Πρώτος σταθμός του προγράμματος της δεύτερης ημέρας του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στη Λάρισα ήταν το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο, ο οποίος συνοδευόταν από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Ιερώνυμο και τον ξενάγησε αρχικώς, στα νέα γραφεία της Περιφέρειας.

Προσκύνημα στη Μονή Καλαμίου Μητροπόλεως Αργολίδος {2ο μέρος}


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 

Από τα κτίσματα των παλαιών μοναχών σώζεται σήμερα μόνο ο μικρός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το συνεχόμενο σε αυτόν πρόσκτισμα. Κτίσματα που είναι δείγματα της αυστηρότητας και της λιτότητας των μοναχών εκείνων.