e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Βανάτο Ζακύνθου: Η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

Πρωί 25ης Μαρτίου 2024, στον Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, πραγματοποιήθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη της εορτής του Ευαγγελισμού της Παναγίας. κατ' αρχήν τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτου Καποδίστρια, επί παρουσία μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της περιοχής. Έψαλαν οι κ.κ. Χρυσοβαλάντης και Σπυρίδων Δρογγίτης (πατέρας και γιος).
    Ακολούθησε η προβλεπόμενη Δοξολογία επί τη 203η εθνική επετείω, κατά την οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο ο εκπαιδευτικός κ. Παναγιώτης Δρογγίτης, Διευθυντής του Γυμνασίου Βανάτου. 
    Στο τέλος, όλοι -εν πομπή- μετέβησαν στην Πλατεία Λάμπρου Ζήβα, όπου, ενώπιον του Ηρώου των Πεσόντων, εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση κι έγινε κατάθεση δάφνινων στεφάνων από τον Πρόεδρο Βανάτου κ. Τιμόθεο Ελ. Στραβοπόδη και μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:































































Δεν υπάρχουν σχόλια: