e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Δράκα Ζακύνθου: Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων


Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τελέσθηκε απόψε, 27 Μαρτίου 2024, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη μικρή -αλλά φιλοπρόοδη και φιλήσυχη- Ενορία Δράκα Ζακύνθου. 
        Συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος, Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Οικονόμος Σταυροφόρος Νικόλαος Κονίδης, Εφημέριος Σκουλικάδου. 
        Εκκλησιάσθηκαν ευάριθμοι πιστοί, οι περισσότεροι των οποίων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Ο π. Παναγιώτης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη απόλυτη ανάγκη του ανθρώπου να συσσωματώνεται με τον Κύριο Ιησού διά της θείας Μεταλήψεως, δεδομένου ότι το Σώμα και το Αίμα Του είναι "φάρμακον αθανασίας, αντίδοτον του μη αποθανείν, αλλά ζην εν Χριστώ Ιησού διά παντός", κατά τον άγιο Ιγνάτιο  τον Θεοφόρο.


































[Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Στεριώτης]

Δεν υπάρχουν σχόλια: