e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ζάκυνθος: Μεθέορτος Εσπερινός και Χαιρετισμοί προς την Αγ. Τριάδα στον πανηγυρίζοντα Ναό της πόλεως


Το εσπέρας της εορτής του Αγίου Πνεύματος, 24ης Ιουνίου 2024, στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Ζακύνθου, εψάλησαν μεθέορτος Εσπερινός και οι 24 Οίκοι των Χαιρετισμών προς την Αγία, Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα. 
        Την ομιλία της λατρευτικής αυτής ευκαιρίας έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στο ότι το Άγιο Πνεύμα διαπνέει, διακατέχει, νοηματοδοτεί και συνέχει κάθε έκφανση της όλης ανθρωπότητας από την γενέθλιο ημέρα της Πεντηκοστής έως και των Εσχάτων!
        Ο καλός Εφημέριος, π. Διονύσιος Πυλαρινός, είχε μεριμνήσει, ώστε ο ιστορικός Ναό της Αγίας Τριάδος να είναι ευπρεπισμένος, όπως αρμόζει σε ζακυνθινές πανηγυριώτικες εκκλησιές.



























Δεν υπάρχουν σχόλια: