e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Απριλίου 2008

Λάμψεις από το ανέσπερο φως της Ανάστασης



Α' Ωδή
Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα. Εκ γάρ θανάτου πρός ζωήν καί εκ γης προς ουρανόν Χριστός ο Θεός ημάς διεβίβασεν, επινίκιον άδοντας.


Θ' Ωδή
Ο Άγγελος εβόα τη κεχαριτωμένη, Αγνή Παρθένε Χαίρε και πάλιν ερώ χαίρε, ο σος Υιός ανέστη Τριήμερος εκ τάφου.
Φωτίζου, φωτίζου η νέα Ιερουσαλήμ, η γαρ δόξα Κυρίου επί σε ανέτειλε. Χόρευε νυν και αγάλλου Σιών, συ δε αγνή, τέρπου Θεοτόκε, εν τη εγέρσει του τόκου σου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη π. Παναγιώτη και φίλοι καλοί,

Αναστάσιμες και γιορτινές όλες σας οι μέρες. Είθε, το Ανέσπερο Φως να φωτίζει τα μονοπάτια της ζωής μας και να γαληνεύει τη ψυχή, ακόμα και στις τρικυμισμένες της στιγμές.

Και του χρόνου,

Με αγάπη πάντα και φιλικούς χαιρετισμούς,

δ.μ.τ.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη. Η χαρά της Αναστάσεως να δίδει δύναμη και ανάσταση προσωπική. Η Χάρις που πηγάζει από τον Πανάγιο Τάφο και το Φως που αναβλύζει εξ Αυτού να φωτίζουν αδελφέ μου την Ιερατική σου διακονία και να φωτίζεις και μας με τον φωτισμό του Ανεσπέρου Φωτός. Αναστάσιμες ευχές σε όλους τους εκλεκτούς αναγνώστες και φίλους.
π.Δ.Κ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονυσία,

Χριστός αληθώς ανέστη!!!

Είναι τόσο το μέγεθος της Χάριτος και της Χαράς, που δεν εκφράζεται με λόγους καθημερινότητας. Ας μετάσχουμε απλά και σιωπηλά στο υπερφυές Μυστήριο!
Αυτή τη βίωση εύχομαι να κατορθώνετε όλοι στην οικογένειά σου, μα και στην Διασπορά της Αυστραλίας!

Πάντα αναστάσεις!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπητέ π. Δημήτριε,

Όντως Ανέστη και ανίσταται καθημερινά, χορηγώντας μας κατά χάριν το υπέροχο δικαίωμα της συνανάστασης!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου, πολύτιμο εφόδιο για τον Δρόμο!
Ευχές σε όλους τους οικείους και φίλους στους Κορφούς!