e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Για την Ύψωση του Σταυρού εν Βανάτω- Επίσκεψη του ποιητή Ηλία Κεφάλα






Με κατάνυξη γιορτάσαμε την Ύψωση του Σταυρού σήμερα το πρωί στην εκκλησία της Παναγούλας Μπανάτου. Όλοι προσκυνήσαμε το Τίμιο Ξύλο, ως μέσο της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους, ενώ αρκετοί προσήλθαν στη θεία Ευχαριστία.
Ο Εφημέριός μας, στην ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: "Το πυρ της θεϊκής Αγάπης, που εκπορεύεται από τον Σταυρό, έχει την δυνατότητα να κατακάψει κάθε φανέρωση του παλαιού ανθρώπου εντός μας. Μέσω μάλιστα της μυστηριακής ζωής μάς ανακαινίζει, χορηγώντας μας σπίθες θείας Αγάπης, οι οποίες -αξιοποιούμενες- μπορούν να μεταβάλουν προς το καλύτερο τον σύγχρονο παραπαίοντα άνθρωπο".

Να σημειωθεί εξάλλου, ότι στη θ. Λειτουργία παρέστη εκκλησιαζόμενος ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Νεοέλληνες Λογοτέχνες, ο Ηλίας Κεφάλας, για την προσωπικότητα και το μεστό Ποιότητας και Αλήθειας έργο του οποίου αναφέρθηκε εν συντομία ο π. Παναγιώτης στο κοινό.

Ακολούθησε στο Πρεσβυτέριο μικρή δεξίωση και ανταλλαγή δώρων.

4 σχόλια:

panagiotisandriopoulos είπε...

Στο Μπανάτο όλα γίνονται!
Μπορείς να συναντήσεις και τον Ηλία Κεφάλα. Με φυσικότητα!
Κοινωνία και κοινότητα!

Ο στίχος του Ηλία Κεφάλα, που φιλοξενήσατε σήμερα, και μου 'ρχεται αυθόρμητα στο νου:
«Έτσι κι ανοίξω τα μάτια μου χιλιάδες / πουλιά εξακοντίζονται στον άνεμο./ Διασχίζουν τον ουρανό ανοίγουν πόρτες / μυστικές μέσα στα αστέρια./ Βυθίζονται μέσα στο άναρχο,/ ανεβαίνουν και κατεβαίνουν ασταμάτητα…»
Η βύθιση στο άναρχο!...

P. Kapodistrias είπε...

@ Παν. Ανδριόπουλε,

Ήταν μεγάλη μας η ευλογία. Ο ποιητής Κεφάλας είναι κεφάλαιο για τη νεοελληνική (ανελλήνιστη) πραγματικότητα.

Το δε μεγαλείο και η ταπείνωση (συνάμα) του Σταυρού απροσμέτρητη.

Ήταν όλα ωραία!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Ήταν μια καλή στιγμή της ενορίας μας. Ένας σημαντικός ποιητής ανάμεσά μας. Γι' αυτό και αυθόρμητα χειροκρότησα!

Δέσποινα είπε...

Χρόνια πολλά για την χτεσινή ημέρα!
Είμαστε πολύ τυχεροί που ένας μεγάλος ποιητής ήταν ανάμεσά μας χθες!