e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Ο Άγιος Διονύσιος για παιδιά

Κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες (Νοέμβριο 2007) ένα καλό και ιδιαίτερα προσεγμένο βιβλίο για παιδιά, που αφορά στον Πολιούχο της Ζακύνθου. Είναι το, ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ζακύνθου ο θαυματουργός, δημιούργημα ενός πολύ φιλικού μας ζεύγους νέων ανθρώπων, οι οποίοι επανέκαμψαν από τη Δανία, όπου ζούσαν τα τελευταία χρόνια και δαπανώνται πλέον στον Εκδοτικό Οίκο, που ίδρυσαν, υπό την επωνυμία Εκδόσεις Ποταμίτου. Πρόκειται για τον Διονύσιο Ποταμίτη, από τις Βολίμες Ζακύνθου, ο οποίος έγραψε τα κείμενα του βιβλίου και την καλή του σύζυγο, την Αίγλη - Αικατερίνη, η οποία έκαμε όλα τα όμορφα και θελκτικά σχέδια.

Πόσο δύσκολο είναι να συγχωρούμε! Πόση αγάπη και πίστη στον Χριστό χρειάζεται κανείς για να το καταφέρει! Στο εν λόγω καλαίσθητο βιβλίο, μες από τη ζωντανή εικονογράφηση της Αίγλης - Αικατερίνης Ποταμίτου, γνωρίζουμε τον μεγάλο Άγιο της Συγγνώμης, ο οποίος -ως γνωστόν- συγχώρεσε ακόμη και τον φονιά του αγαπημένου του αδερφού. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης πρωτότυπο χάρτη της Ζακύνθου και κατάλογο με τα μοναστήρια και προσκυνήματα του νησιού.
Αξίζει να γίνει κτήμα του κάθε παιδιού, αλλά και του κάθε φίλου του καλού βιβλίου!
Για όσους θέλουν μάλιστα να το προμηθευτούν, μπορούν ν' απευθύνονται α) Αγ. Βασιλείου 54, 173 43 Άγιος Δημήτριος, Αθήνα - Τηλ. 210 9750950, β) Στα Εκθετήρια της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. Κυκλοφορεί και στην Αγγλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: