e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κυριακή Σταυροπροσκύνησης στο Μπανάτο










Στη Φανερωμένη μας γιορτάσαμε φέτος την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης. Πλήθος πιστών προσήλθαν από νωρίς στον ναό μας, για ν' ατενίσουν προσευχητικά τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Εφημέριός μας, ομιλώντας στο πυκνό εκκλησίασμα, μεταξύ άλλων τόνισε:
"Αν κατέχουμε οι Χριστιανοί τέτοιαν ακαταμάχητη ασπίδα στις ορατές και στις αόρατες μάχες μας, τέτοιον αποτελεσματικό κυματοθραύστη στις καταιγίδες του βίου, γιατί να φοβόμαστε; Ποιος μπορεί στο εξής να μάς εναντιωθεί; Ο Σταυρός είναι για εμάς ο θρίαμβος, το καύχημα, η Ανάστασή μας.
Όλοι εμείς, καρφωμένοι ο καθένας στον δικό του προσωπικό σταυρό, τραυματισμένοι από τα χαώδη προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας, ψυχορραγώντας από ακατάσχετη πνευματική αιμορραγία κι έχοντας ολοένα χάσει τον προσανατολισμό μας, καταφεύγουμε στη σκέπη του Σταυρού του Ιησού και το Τίμιο ετούτο Ξύλο γίνεται σανίδα σωτηρίας και πυξίδα, που μάς οδηγεί στην ασφάλεια των ουρανών. Γι' αυτό και η Εκκλησία αγαλλόμενη μεγαλύνει τον Χριστό με τόσους δοξολογικούς και σταυροαναστάσιμους ύμνους, σαν αυτόν: Τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Δέσποτα και την αγίαν σου Ανάστασιν δοξάζομεν".

2 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Το άρωμα απο τις φλοέτες σας έφθασε ως εδώ..
Χρόνια Πολλά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΑΓΙΕΣ και ΙΕΡΕΣ θρησκευτικές εορτές
Και του χρόνου!

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών