e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Προετοιμάζοντας την εορτή των Βαΐων 2009











Οι παραπάνω φωτογραφίες προέρχονται από τις σημερινές ετοιμασίες και παραδοσιακές διακοσμήσεις του ναού της Παναγούλας μας, ενόψει της αυριανής μεγάλης εορτής των Βαΐων.

Ξέρετε, στη Ζάκυνθο, τα κλαδιά των φοινίκων έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, δημιουργώντας αλυσίδες, σταυρούς, αλογάκια.

Μια καλή στιγμή αυτής της μέρας είναι το λεγόμενο "κρέμασμα του βαγιού" από το Καμπαναρίο (που, σημειωτέον, επιμελήθηκε η Νεανική Συντροφιά Μπανάτου), σήμερα στις 11 το πρωί, δηλαδή το κρέμασμα κλαδιών ελιάς και φοίνικα και μιας φοινικένιας αλυσίδας, που καταλήγει σ' έναν σταυρό, με υπόκρουση χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, όπως δείχνει και το βιντεάκι που ακολουθεί:

4 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Και του χρόνου με υγεία!
Καλή Ανάσταση!!!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Χρόνια Πολλά!
Πολύ ωραία όλα.
Ευτυχώς διατηρούνται αυτά τα έθιμα.

Μαρίνος είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και καλή δύναμη για την Μεγάλη εβδομάδα.
Καλή Ανάσταση

Βυτιναιος είπε...

Ζηλεύω.