e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πανόραμα του Πανηγυριού στο Μπανάτο 2009 [β΄ μέρος: 20 φωτοστιγμιότυπα]





















Το Πανηγύρι του Μπανάτου 2009 είναι πια παρελθόν. Συνέβη με όλη τη δυνατή μεγαλοπρέπεια και ήδη όλοι πλέον θα έχουμε να θυμόμαστε τις ωραίες του στιγμές!
Κατά το Πρόγραμμα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη και συνάμα κατανυκτική Λιτανεία της Παναγούλας ανά την Κωμόπολή μας, στην οποία παρέστησαν, εκτός από τον Εφημέριό μας π. Παναγιώτη και τον συγχωριανό ιερέα π. Νικόλαο Αβούρη, δύο άλλοι Ζακυνθινοί Κληρικοί, οι οποίοι διακονούν την Εκκλησία και την Ελλάδα εκτός της μητροπολιτικής πατρίδας: Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσαφταρίδης από το Germiston του Johannesburg Νοτίου Αφρικής - Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής από την Grenoble της Γαλλίας.
Στους λαϊκούς επισήμους προΐστατο ο Δήμαρχος Αρκαδίων κ. Στέλιος Μποζίκης, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.
Στις όλες εκδηλώσεις ξεχώρισαν με την όμορφη παρουσία τους αφενός μεν το υποδειγματικό χορευτικό Συγκρότημα "Υακίνθη" του εκπαιδευτικού Νίκου Αρβανιτάκη, αφετέρου δε η εύρωστη Φιλαρμονική του Δήμου μας υπό την μαέστρο Κατερίνα Γιακουμέλου.
Μετά τις θρησκευτικές τελετές ακολούθησε πλούσιο γλέντι, με ψητά και χορούς, στο απλόχωρο πλάτωμα του Ναού μέχρι σχεδόν το πρωί, υπό τους ήχους της ορχήστρας του συντοπίτη μας κ. Δημήτρη Παπαδάτου.
Ανάμεσα στους πολυπληθείς φίλους κι επισκέπτες του Πανηγυριού ξεχωρίσαμε την Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στη Σορβόνη και τώρα στο Καποδιστριακό κ. Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη, τον Πατρινό Καρδιολόγο κ. Ανδρέα Κότσαλο, τους συγγραφείς-ερευνητές κ.κ. Διονύση Μουσμούτη και Διονύση Σέρρα, τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Ημέρα τση Ζάκυθος κ. Βασίλη Μούτσιο, τον Blogger Ούτις και άλλους.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ενώ μια εικόνα ισούται συνήθως με 1.000 λέξεις, δεν αναφέρουμε περισσότερα για τα χθεσινοβραδινά. Απλώς δημοσιεύσαμε παραπάνω 20 φωτοστιγμές από τα λειτουργικά και γιορταστικά δρώμενα του φετινού Πανηγυριού, τα οποία ασφαλώς ισούνται με 20.000 λέξεις!

16 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Και του χρόνου με υγεία! Να μας βοηθήσει η Παναγία μας να είμαστε καλά!

None είπε...

Ήμουν κι εγώ εκεί! Δεν με αναφέρετε...

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα,

Γένοιτο κατά το ρήμα σου!!!

P. Kapodistrias είπε...

@ None,

Πάντα με παράπονο... Ήδη παρενέβην στο κείμενο και το διόρθωσα. Μια τέτοια τσελεμπριτά πώς την λησμόνησα;;;;;

None είπε...

OK, Molis to eida! K' ego evala fotografies sto blog mou.
Thanks for souvlakia.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ όμορφες εικόνες-τις επένδυσα με ήχους-με λίγη φαντασία..
Χρόνια Πολλά και σ όσους γιόρτασαν.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Έχει δίκιο ο/η None!
Πρώτα εκεί είδα την ανταπόκριση, καθώς πέρασε απ το σπίτι μου..
Χρόνια Πολλά σας!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη, Κυρία πρόεδρος,

Επιστρέψατε από τις διακοπές σας; Σας πεθυμήσαμε. Ευχαριστούμε δι' ευχάς Σας. Το αυτό επιθυμούμε και δι' υμάς.

Φυσικός και όχι φανταστικό ήχος από την πανήγυρί μας υπάρχει στο "Πανόραμα α΄ μέρος"

P. Kapodistrias είπε...

@ Αναΐς,

Ναι! Ούτως ή άλλως η/ο None έχει πάντα δίκιο. Εδώ τα έβαλε μ ετον Κύκλωπα και δικαιώθηκε!

Χαίρε!

Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ είπε...

π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ,ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΑΡ.
ΒΡΕΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡTΑΖ ΣΤΟ BLOG.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Daniel είπε...

Αγαπητέ πάτερ Παναγιώτη,
και του χρόνου με υγεία και χαρά να οργανώσετε και να γιορτάσετε όλοι ξανά το πανηγύρι του χωριού μας. Γράφω και σβήνω συνέχεια...τα βουρκωμένα μάτια κάθε φορά που βλέπω τέτοιες υπέροχες εικόνες και δη με ήχο! από τον αγαπημένο τόπο, δεν με αφήνουν να δω καθαρά...
Σε ευχαριστώ, όπως και όλοι που λόγω καταστάσαεων μόνο μέσω των υπέροχων αναρτήσεων σου αξιωνόμαστε να γίνουμε νοητά κοινωνοί αυτών των στιγμών.

Να είσαστε όλοι καλά, ευχαριστώ και στον Πορφύρη για τις όμορφες εικόνες,
με αγάπη,
δ.μ.τ.

P. Kapodistrias είπε...

@ Ν. Κεφαλληνέ,

Έχασες που δεν ήρθες! Το Πανηγύρι του Μπανάτου είναι από τα πιο πετυχημένα της Ζακύνθου, επειδή τα συνδυάζει όλα: Ωραία ακολουθία, ωραία λιτανεία, ώραίο ναό! Ευλογώντας τα γένια μας, τολμώ να πω ότι συνεχίζει το Μπανάτο ανέκαθεν να είναι στην πρωτοπορία!!!

Μη με κακίσεις, ότι επαίρομαι. Απλώς, είμαι πολύ ευχαριστημένος!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπητή Ντανιέλ - φίλη Διονυσία από Μελβούρνη,

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός και του πολυπεριοδικού μας, του ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ: Το να συνενώνει τις δυνάμεις του χωριού μας από παντού, απ' όλα τα μέρη του κόσμου! Υπολογίζω δηλαδή σε μιαν άλλη Ενορία, πολύ πιο ανοιχτή από αυτήν εδώ την κλειστή του χωριού, η οποία θα συναντάται σε τούτη την ιστοσελίδα!

Αντεύχομαι να έχεις όλα τα δώρα της Παναγούλας δικά σου!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Όπου και να πάω επιστρέφω πάντοτε!
Κατα το:
"Ό ..δολοφόνος πάντα επιστρέφει στον τόπο του..εγκλήματος!"
Απαγορεύω να πάρει κανείς στα σοβαρά το..έγκλημα..
Καλώς σας βρήκα.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Καθώς επέστρεψα, ..έφτιαξα και τα μαλλιά μου!
Βαρέθηκα τα νούφαρα,κι απέκτησα.. πρόσωπο..!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Το σωστο, σωστό!
Εγώ είμαι εδώ, να βάζω τα πράγματα στη ..θέση τους!
Ας μην είμαι ..Πρόεδρος!