e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Φωτοστιγμές από τον Αγιασμό στο Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου






Ο πρώτος καθιερωμένος Αγιασμός σ' εκπαιδευτήριο της περιφέρειάς μας, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, τελέστηκε σήμερα στις 9 το πρωί στο Ολοήμερο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κάμπου "Παναγιώτης Χιώτης".
Εκτός από τους κύριους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους μαθητές και τους δασκάλους, παρέστη ο Δήμαρχος Αρκαδίων κ. Στέλιος Μποζίκης. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, αναφέρθηκε στην αξία της απόκτησης του αγαθού της Γνώσης, ως δημοκρατικού κατορθώματος, μια και όλες οι απολυταρχικές εξουσίες ανέκαθεν παραθεωρούσαν ή και παραποιούσαν τη Γνώση. Με αυτήν ο νους ξανοίγει και παύει ο καθημερινός άνθρωπος να ξεπέφτει σε πιόνι των κάθε λογής επιτηδείων.

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Καλή χρονιά και καλή δύναμη στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους!!!

Daniel είπε...

Καλή αρχή της Σχολικής Χρονιάς, δύναμη και υπομονή σε γονείς, δασκάλους, παιδιά,
Καλή σας πρόοδο αγαπημένα μας παιδιά,
δ.μ.τ.