e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Το Τέμπλο του νέου Παρεκκλησίου μας και λοιπές εργασίες







Όπως διαπιστώνουν οι αναγνώστες μας, που παρακολουθούν φωτογραφικά όλον αυτό τον καιρό την ανέγερση του Παρεκκλησίου των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου, οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά.

Εκτός από τις εξωτερικές δουλειές στο ίδιο το κτίριο, αλλά και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αξίζει να σταθούμε στην τοποθέτηση του ξυλόγλυπτου Τέμπλου και της Ιερής Πρόθεσης, τα οποία φιλοτέχνησαν αυτό τον καιρό οι Ζακυνθινοί έμπειροι ξυλογλύπτες Αδελφοί Τσουκαλά - Διονύσιος και Γεώργιος, μ' εξαιρετική επιτυχία.


Ανανέωση ανάρτησης, 31.10.09, μεσημέρι:


Σήμερα μπήκε το διάζωμα του Δωδεκάορτου:


Το ξυλόγλυπτο της Πρόθεσης:


Δοκιμάστηκαν επίσης οι ατέλειωτες ακόμα Δεσποτικές Εικόνες:



10 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Πολύ ωραία όλα! Εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες!!!

Captain I.D.Leftakis είπε...

Προσκυνω και ριβεριρω,

Με το καλο και τα θυρανοιξια!!!

Σου φιλω το χερι.

don basilio είπε...

Ὀντως ωραία δουλειά. Το καλό να λέγεται. Να μη μας λένε και πεθερούς δηλαδή. Πάντως το ονόρε τση πενταρχίας του Δημαρχείου δεν θα το γοδέρει.

θλιμμένος μπούφος είπε...

Βλέπω ότι το Μπανάτο μας και γενικότερα ο Δήμος Αρκαδίων, εξελίσσεται σε κυψέλη πολιτισμού και πνεύματος. Διαβάζοντας τις αναρτήσεις ευρισκόμενος εκτός, τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσα ήταν έκπληξη και ευχαρίστηση. Συγχαρητήρια στον υπερδραστήριο δήμαρχο και στο ακούραστο εκκλησιαστικό συμβούλιο. Δημαρχείο, εκκλησάκι, διακόσμητικές εργασίες στην Παναγούλα, πανελλήνιο συνέδριο, συνάντηση κορυφής ιεραρχών (και σίγουρα κάτι θα ξεχνάω)! Πραγματικά ως Μπανατιώτης και Ζακυνθινός τοπικιστής (με την καλή έννοια) τρίβω τα μάτια μου και δεν το κρύβω: είμαι πολύ χαρούμενος :)))

None είπε...

Ευτυχώς ούλα συμβαίνουνε όξω από την Καμάρα! Ούλα στα χωρία! Η Χώρα έχει αυτοκτονήσει...

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα,

Ευχαριστούμε σε! Να είσαι καλά και πάντα δημιουργική!

P. Kapodistrias είπε...

@ Κάπτεν,

Αμήν και πότε!!!!!!!! Μάλλον δεν θα λειτουργήσουμε των Ταξιαρχών λόγω καθυστέρησης των λεπτομερειών, των ούτως ή άλλως αναγκαίων...

P. Kapodistrias είπε...

@ Ντον Μπασίλιο,

Άλλο να σε λένε πεθερό και άλλο να είσαι. Ως προς την Πενταρχία... ουδέν παράπονο. Ούλα σε ακτίνα 500 μέτρων γένουνται!!!!!!!! Που πα' να πει, στο Μπανάτο το χωρίο!

P. Kapodistrias είπε...

@ Θλιμμένε Μπούφο,

Μ' έκαμες να γελάσω! Τοπικιστής εεε; Με μέτρο πάντως, γνωρίζοντας ΚΑΙ τα άριστά μας και τα στραβά μας!...

P. Kapodistrias είπε...

@ Ναν,

Δεν μπορώ να μην προσυπογράψω!