e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Νομάρχη Ζακύνθου και στον Δήμαρχο Ζακυνθίων

Μετά την επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετέβη στη Νομαρχία Ζακύνθου, όπου είχε εθιμοτυπική εγκάρδια συνάντηση με τον Νομάρχη Ζακύνθου Διονύσιο Γάσπαρο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσιο Μυλωνά, μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και λοιπούς παράγοντες της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης του τόπου.



Ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των Ζακυνθινών για την παρουσία του στο νησί μας, με την ευκαιρία των τιμητικών εκδηλώσεων για τον οικείο μας Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε για την υποδοχή, μίλησε για τους οραματισμούς του εκεί κάτω στις "μαύρες" χώρες της Αφρικής, όπου επιτελείται έργο αναστατικό, δίχως διαθέσεις προσηλυτισμού ή επεκτατισμού, αλλά συμπαράστασης στους "ελάχιστους αδελφούς" της αχανούς αυτής ηπείρου. Τέλος, αντηλλάγησαν δώρα.






Μετά το Νομαρχιακό Μέγαρο, ο Πατριάρχης, η συνοδεία του και ο Ζακύνθου μετέβησαν πεζή στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζακυνθίων Διονύση Ακτύπη.



Κι εκεί εκφράστηκαν από πλευράς του Δημάρχου αισθήματα σεβασμού, ενώ ο Πατριάρχης μετέφερε την ευλογία του Αλεξανδρινού Θρόνου, μίλησε για τις συνεχείς περιοδείες του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αφρικής, αναφερόμενος για πολλοστή φορά στην ευγνωμοσύνη που χρωστά στον Μητροπολίτη Ζακύνθου. Πριν την αναχώρησή του, αντηλλάγησαν επίσης δώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: