e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ένα νέο βιβλίο για την "Πορεία στο ιερό Τριώδιο"


Ο ετήσιος λειτουργικός κύκλος οδηγεί ξανά τα κουρασμένα βήματά μας δια της Μεγάλης Σαρακοστής στην εμπειρία της Μεγάλης Εβδομάδας και όσων πρόκειται να διαδραματισθούν έως την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού, ήδη μάλιστα ο καθένας μας αγωνίζεται, ασθμαίνοντας συνήθως, στο "στάδιο των αρετών", δηλαδή το Τριώδιο.

Η μακρά αυτή ασκητική περίοδος του Τριωδίου μάς παρέχει ομολογουμένως πολλαπλές ευκαιρίες επανεπι-κοινωνίας με την χαμένη μας αθωότητα, ώστε άξια να συμμετάσχουμε στο Φως της Λαμπρής Κυριακής.

Ο νέος και ταλαντούχος Διάκονος Ιωαννίκιος Ζαμπέλης από την όμορφη Λευκάδα, επιχειρεί μια ψηλάφιση των πνευματικών αποτυπωμάτων κατά την πορεία του σύγχρονου πολυαγχωμένου ή και πολυτραυματισμένου ανθρώπου προς την Ποθητή Ημέρα της Ανάστασης, μέσ'  από το νέο του βιβλίο υπό τον τίτλο "Πορεία στο Ιερό Τριώδιο", το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από το Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης (Λευκάδα 2010, σελίδες 78, με Πρόλογο του Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου).

Θεωρούμε ότι η θεολογική αρματωσιά του π. Ιωαννικίου, δια του ανά χείρας ευσύνοπτου και καλοτυπωμένου πονήματός του, προσεγγίζει σεβαστικά και με τρόπο προσιτό τα δρώμενα της κατανυκτικής αυτής περιόδου, δυνάμενο να χειραγωγήσει με ασφάλεια τον κάθε ενδιαφερόμενο προς την Συνάντηση με τον "Κύριο της Δόξης"!

Εύγε, αγαπητέ π. Ιωαννίκιε! Καλή συνέχεια, με συνέπεια στην αναστάσιμη βεβαιότητα!

π. Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: