e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Στο πανηγύρι του Αγίου Νικολάου των Σχίνων Φιολίτη










Την Πάροδο του Λειψάνου από τη Ζάκυνθο εορτάζει εξαιρετικά το χωριό Φιολίτης Ζακύνθου. Εκεί θησαυρίζεται η σπουδαίας τέχνης εφέστια Εικόνα του Ιεράρχη των Μυρέων και απότμημα Λειψάνου Του.

Απόψε ψάλθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, με τη συμμετοχή προσκυνητών από τη Χώρα και τα γύρω χωρία, αρκετούς ιερείς και τη Χορωδία του Σάββα Βοζαΐτη.

Στο τέλος έγινε λιτάνευση της Εικόνας και του ιερού Λειψάνου. Ακολούθησε πλούσια δεξίωση για όλους στο παρακείμενο Κυλικείο του Ναού. Για όλα είχε φροντίσει ο ευγενέστατος και πάντα καλοσυνάτος Εφημέριος Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης με τους συνεργάτες του.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί επίσημο Συλλείτουργο.

Φωτογραφίες: Νίκος Κεφαλληνός

Δεν υπάρχουν σχόλια: