e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η επέλαση των Χιλιαστών


Μεγάλη η σημερινή εορτή της Πεντηκοστής και όλοι οι εκκλησιασθέντες ενορίτες του Μπανάτου, έχοντας στην ψυχή τη Χαρά, εξαιτίας της Επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, δοκίμασαν αμέσως μετά τον εκκλησιασμό τους τη στυφή γεύση από την επιδρομή κλιμακίων Χιλιαστών, οι οποίοι βάλθηκαν να διαδώσουν τις αιρετικές τους απόψεις σήμερα στον τόπο μας.


Εννοείται, η Αντιαιρετική Ομάδα της Ενορίας μας κινητοποιήθηκε άμεσα, για να αντιμετωπίσει τον περιτρέχοντα πνευματικό κίνδυνο. Επειδή όμως φημιζόμαστε για τον πολιτισμό και τη φιλοξενία μας, θεωρήθηκε ως δέον γενέσθαι ο Εφημέριός μας να πραγματοποιεί παράλληλες συνεπισκέψεις στα σπίτια που επιχειρούσαν να επισκεφτούν εκείνοι.


Βέβαια, είναι παρήγορο ότι οι Ενορίτες μας, παρά τη γενικότερη κρίση σε όλα τα επίπεδα (και στο πνευματικό, ή μάλλον κυρίως σε αυτό), παραμένουν γερά προσδεδεμένοι στο ελπιδοφόρο σκάφος της πατροπαράδοτης Πίστης και κωφεύουν σε κάθε λογής "λύκους βαρείς" (εν προκειμένω τους Χιλιαστές), οι οποίοι, υπηρετώντας ξενόφερτα συμφέροντα ή αιρετικές και πάντως ξεπερασμένες πεποιθήσεις, επιχειρούν την απαλλοτρίωση του ορθόδοξου φρονήματος.  


Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μας να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους διαδικτυακούς φίλους μας για πολλούς και ποικίλους κινδύνους, οι οποίοι -προβατόσχημοι- καιροφυλακτούν να μάς εύρουν ασθενείς πνευματικά και να "γεμίσουν" τα ψυχικά κενά τού σύγχρονου ανθρώπου. Οι Χιλιαστές, παρά την ιστορική καταγωγή της πλανεμένης διδασκαλίας τους από τον Άρειο (σημειωτέον, θεωρούνται "εγγόνια" εκείνου), θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι... αθωότεροι των αιρετικών.

Υπάρχουν άλλοι, πονηρότεροι και πλέον επίφοβοι, οι οποίοι οδηγούν στην Απώλεια με το... "γάντι", προσεγγίζοντας ιδίως την πολλά προβληματιζόμενη νέα γενιά: Παραφυάδες προτεσταντικές γύρω στις τριακόσιες (!!!), φιλοσοφικοφανή ή μουσικότροπα σωματεία, που πλέον μεταχειρίζονται μοντέρνους τρόπους προσηλυτισμού, μερικά των οποίων έχουν προσαράξει και στο νησί μας, αποκρυφιστικά ρεύματα ή και -το χειρότερο- σατανισμός... Κίνδυνοι πραγματικοί, υπαρκτοί, όχι μονάχα επί χάρτου, αλλά επαπειλούντες τον όλο άνθρωπο...

Απαιτείται λοιπόν επαγρύπνηση και εγρήγορση, στηριγμός στα γερότατα σκέλη της Πίστης μας (δηλαδή την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση), επίτευξη -με άλλους λόγους- της αυτοσυνειδησίας μας!

7 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Συμβαίνει παντού, κι εδώ-στην Κέρκυρα.
Μου έχουν χτυπήσει την πόρτα κι έπρεπε να συστηθώ!!! Είμαστε λέει "εκπρόσωποι του Θεού και της Γραφής", κι χρειάστηκε να πω:"κι εμείς είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί" και δεν θα σας περάσω μέσα για καφέ!
Μάλιστα το θλιβερό ήταν οτι την περασμένη Κυριακή που στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου πήγα για μια εκδήλωση που με είχαν καλέσει, και διαπιστώνω οτι υπήρχε στο κυρίως Θέατρο, μιά εκδήλωση αυτών με το εμπόριο από δίπλα και με τραπέζι μπροστά στις εισόδους απ άκρη σ άκρη και όλους τους κουστουμαρισμένους "επισκόπους" ταδε και ταδε και κόσμο προσήλυτων και αυτών που φωνασκούσαν ρητορικά..! Έπαθα ένα κανονικό σοκ! και σηκώθηκα κι έφυγα χωρίς να μπω καν στην αίθουσα της έκθεσης βιβλίου..
Αυτά, για να προβληματισθούμε, πως τους διαθέτουν δήμαρχοι και το δημοτικό θέατρο! Μη πω τίποτα για τον δικό μας-κι είναι και συγγενής!

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Καλοφώτιστοι, πάτερ!

Χαίρομαι μέχρι συγκινήσεως γιὰ τὴ στάση σου αὐτή, καὶ κυρίως γιὰ τὶς ἐπισκέψεις στὰ σπίτια ποὺ βάζουν στόχο.
Ὅταν λέτε τριακόσια παραγάδια ἐννοεῖτε στὸ νησί μας ὅτι εἶναι τριάκοσια;

Αίγλη-Αικατερίνη Ποταμίτου είπε...

Πἀτερ, η στἀση σας τιμἀ τον επἰσκοπο που σας επἐλεξε να ὐπηρετεῖτε απὀ τη θἐση αυτἠ την Εκκλησἰα του Αγίου μας, που του ανἐθεσε ο Κὐριος να ποιμαίνει. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη!
Την ευχή σας!

Μάριος Μπενίσης (μέσω facebook) είπε...

Συνεχίστε ετσι, αγαπητέ π. Παναγιωτη...

Σπύρος Λογοθέτης (μέσω facebook) είπε...

βρηκαν τις πορτες διαπλατες και δυστυχως εφιαλτες!

Ανώνυμος είπε...

καὶ ἔφαγεν ᾿Ιακὼβ καὶ ἐνεπλήσθη, καὶ ἀπελάκτισεν ὁ ἠγαπημένος, ἐλιπάνθη, ἐπαχύνθη, ἐπλατύνθη· καὶ ἐγκατέλιπε τὸν Θεὸν τὸν ποιήσαντα αὐτὸν καὶ ἀπέστη ἀπὸ Θεοῦ σωτῆρος αὐτοῦ. 16 παρώξυνάν με ἐπ᾿ ἀλλοτρίοις, ἐν βδελύγμασιν αὐτῶν παρεπίκρανάν με· 17 ἔθυσαν δαιμονίοις καὶ οὐ Θεῷ, θεοῖς, οἷς οὐκ ᾔδεισαν· καινοὶ καὶ πρόσφατοι ἥκασιν, οὓς οὐκ ᾔδεισαν οἱ πατέρες αὐτῶν.

Ιωάννα Σκουλογένη (μέσω facebook) είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;;; ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΠΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΔΕ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ. ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΗ. ΕΙΠΑN ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΣ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ......ΑΚΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.................50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΗ ΠΙΑ...............