e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών




Χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, μαζί με τον νεοχειροτονημένο Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ώστε ο νέος Επίσκοπος να πάρει την ευχή του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας για τη νέα διακονία στη χώρα της Μοζαμβίκης. Σημειωτέον ότι ο κ. Ιωάννης μέχρι την εκλογή του ανήκε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και βρισκόταν με απόσπαση στην Αφρική.
Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την προαγωγή και εκδήλωσε πατρικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της Ιεραποστολής στη Μοζαμβίκη, το οποίο εν καιρώ πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: