e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία «Ύμνοι Αγγέλων» στο Germiston του Johannesburg, αποχαιρετισμός του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου

Φωτοάλμπουμ: Michael Mouyis






































Όπως μάς πληροφορούν οι ανταποκριτές μας από το Johannesburg της South Africa, με ιδιαίτερη επιτυχία και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (1 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 6.30 μ.μ.) η καθιερωμένη πλέον Συναυλία Ύμνοι Αγγέλων.

Η συναυλία αυτή που συμπληρώνει εννέα χρόνια ζωής και δημιούργημα του μέχρι τώρα Εφημερίου τού Ναού Τιμίου Προδρόμου Ζακύνθιου παπα Γιάννη Τσαφταρίδη, του νυν Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η φετινή συναυλία έχει αφιερωθεί από την Ελληνική Κοινότητα Τζέρμιστον στον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη, ο οποίος διακόνησε την τελευταία τριετία στην εν λόγω Κοινότητα.

Μέσα λοιπόν στον κατάμεστο αυτόν ιερό χώρο, με την παρουσία των διπλωματικών αρχών, πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, προέδρων κοινοτήτων και σωματείων, τα παιδιά της παροικίας, υπό την διεύθυνση της ακούραστης κας Βάσως Βαλάση, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποδίδοντας Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια.

Η Συναυλία αυτή, η οποία ξεκίνησε ως μικρή, άπιαστη ιδέα κάποιο βράδυ στους Αγίους Αναργύρους της ιστορικής συνοικίας του Sophiatown στο Johannesburg, αποδεικνύει περίτρανα ότι στην Διασπορά ανθεί ο Ελληνισμός, υπάρχει άφθονο το υλικό και χρειάζεται λίγη προσπάθεια και πολλή αγάπη για την αξιοποίησή του.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ο λόγος του Επισκόπου Μοζαμβίκης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για τις ακούραστες προσπάθειές τους, την δασκάλα τους κ. Βάσω Βαλάση και όλους τους συνεργάτες – συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης, ευχήθηκε όπως η εκδήλωση αυτή συνεχισθεί με την ίδια θέρμη και επιτυχία στα επόμενα χρόνια. Έδωσε ακόμα την διαβεβαίωση ότι από την Επισκοπή Μοζαμβίκης θα παρακολουθεί με αγωνία την προκοπή όλων και θα εύχεται.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της δραστήριας Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: