e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης νέος Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ζακύνθου

Με χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι στην Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τής 13ης Απριλίου 2011, εγκρίθηκε η πλήρωση μιας θέσης Ιεροκήρυκα για την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου δια του Αρχιμανδρίτου Δανιήλ Μπιάζη, ο οποίος είχε προταθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Β΄.

Ο π. Δανιήλ είναι ένας λαμπρός Κληρικός της Ζακύνθου, ο οποίος μέχρι τώρα έχει διαπρέψει ως Ηγουμενεύων της Μονής Σπηλαιωτίσσης Ορθονιών Ζακύνθου, Εφημέριος Θείας Αναλήψεως (παλαιότερα) και Πεφανερωμένης (τώρα) πόλεως Ζακύνθου, αλλά και υπεύθυνος επί θεμάτων Νεότητας και Αιρέσεων της Μητροπόλεώς μας. Διακρίνεται για τη σεμνότητα και την ιεροπρέπειά του και ευχόμαστε να διαπρέψει στη νέα πολυεύθυνη αποστολή, την οποίαν αναλαμβάνει!

Οι ευχές μας καθίστανται συνάμα και προσευχές, δεδομένου ότι ο τομέας του ιεροκηρύττειν πάσχει στην σύγχρονη εποχή, τόσο με υπευθυνότητα των πολλών και διάφορων αδιάφορων μεγάστομων και ανερμάτιστων εκκλησιαστικών φωνών, όσο και επειδή η εν κρίσει εποχή μας ρέπει από την πολυφωνία στην παραφωνία ή και την αφωνία.

π. Π. Κ.

5 σχόλια:

Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ (μέσω facebook) είπε...

Νὰ εἶναι στερεωμένος καὶ ἡ διακονία του εὐλογημένη καὶ καλλίκαρπη. Νὰ τὸν σκεπάζῃ ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ πάντοτε.

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, πάντοτε εὐχαριστοῦμε θερμὰ γιὰ τὴν ἐνημέρωση καὶ εὐχόμαστε κι ἐμεῖς ὡς Ζακύνθιοι μὰ καὶ ὡς Ἐκδόσεις Ποταμίτου στὸν πατέρα Δανιήλ νὰ εἶναι στὴν νέα διακονία του ὄχι ἄφωνος, ὄχι παράφωνος μά χρυσόστομος καὶ μεγάφωνος καὶ ἂν καὶ τὸν !

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ είπε...

Ας είναι πάντα ΑΞΙΟΣ ο καλλίφωνος πατήρ-Δανιήλ και να έχει πάντα τη Θεία Φώτιση στο κύρηγμά του.

π. Γεράσιμος [Grenoble] είπε...

Τι ωραία είδηση! Μέσα από την ιστοσελίδα Σου π. Παναγιώτη, θέλω να εκφράσω τις πιό εγκάρδιες ευχές μου στον νέο ιεροκήρυκα του Νησιού μας, π. Δανιήλ Μπιάζη, και να του ευχηθώ όπως, Κύριος ο Θεός του χαρίζει δύναμην εξ ύψους, ίνα ορθοτομεί τον Λόγον της Αλήθειάς Του.

Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης - Εφημέριος Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου των Ξένων είπε...

Από βάθους αγαλλομένης καρδίας υποδεχόμεθα τον νέον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας, μίαν θέσιν, την οποίαν εκλέϊσαν σπουδαίοι εκκλησιαστικοί ρήτορες - ιστορικές προσωπικότητες, όπως π.χ. ο Λάτας, οι Πλαισαίοι και άλλοι ευάριθμοι.

Ο π. Δανιήλ έχει το υπόβαθρον, το οποίον εν πρώτοις θεμελιούται εις το ανεξίκακον και ανεπιτήδευτον του χαρακτήρος του, σε μίαν εποχήν, κατά την οποίαν κυριαρχεί η προσποίησις και η υστεροβουλία.

Ευχόμεθα εις τον Άγιον Διονύσιον να τον αξιώση και εις πολύ ανώτερα!!!!!!!!!!