e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Η Παράκληση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα κατά το κερκυραϊκό ύφος


Μεθεορτίως του Αγίου Σπυρίδωνος, επί τη διασώσει της νήσου Κερκύρας από τους Αγαρηνούς (11 Αυγούστου 1716), δημοσιοποιούμε σήμερα ολόκληρο τον Παρακλητικό Κανόνα και τα Εγκώμια προς τη Χάρη Του, όπως αποτυπώθηκαν από την πανταχού παρούσα κάμερα του αγαπητότατου και άοκνου συναδελφού μας π. Δημητρίου Κοσκινά, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά για τη μέριμνα και τον πολύ κόπο, αλλά και για την ευκαιρία που μάς παρέχει για εκκλησιασμό στον περικαλλή ναό του Αγίου!!!
Στο δίωρο βίντεο, που ακολουθεί, τον Παρακλητικό Κανόνα αποδίδουν άριστα, κατά το κερκυραϊκό ύφος, "Οι ψάλτες της Κέρκυρας", υπό την Διεύθυνση του Ιεροψάλτη -  Θεολόγου Γεωργίου Μπογδάνου.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιδιαίτερη ευλογία για όλους εμάς που παρακολουθούμε ανελλιπώς το Νυχθημερόν , η εκ του διαδικτύου απόλαυση του Παρακλητικού Κανόνος προς τον Άγιο & Θαυματουργό Σπυρίδωνα.
Μια καθώς πρέπει ευκαιρία , να ακούσουμε και το Κερκυραϊκό Εκκλησιαστικό Μουσικό ύφος .

Captain I.Leftakis είπε...

Προσκυνω και ριβεριρω, βοηθεια μας ο Αγιος του Κορφονε, Μεγαλη η χαρη του.

Ωραια τα Κορφιατικα, πανεμορφα, χαρμα του ακουειν,καμμια σχεση με τα τουρκογυφτομπαστουνομωραιτοβλαχικα της περαν του Ιονιου χωρας, αλλα...σαν τα Ζακυθινα...οχι!!!

Σου φιλω το χερι

Ανώνυμος είπε...

Κάπτεν Λεφτάκη , έκαμα να το πώ και εγώ ότι σαν τα Ζακυνθινά όχι με τίποτα και σε τίποτα , ούτε δευτεροτριτοξάδερφα δεν είναι μεταξύ τσου , αλλά σκιάχτηκα μπάς και μοζοντουριάσουνε τίποτα Κερκυραίοι που τυχόν διαβάσουνε το σχόλιο μου βεραμέντε....
Τσου περνάμε και με διαφορά σε τοπική μουσική .