e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η Παράκληση της Παναγίας στο Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Νικολάου Μπανάτου






















Ψάλθηκε σήμερα το δειλινό στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Νικολάου, εδώ στο Μπανάτο, ο κατανυκτικός Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο! Πάμπολλοι ενορίτες μας προσήλθαν, για να Την τιμήσουν, αλλά και να τιμηθούν από την ευλογημένη θωριά Της!

Ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης, ομιλώντας στην Σύναξη αυτήν, αναφέρθηκε στο δέος, το οποίο αέναα προκαλεί η μορφή της Παναγιάς σε κάθε πιστό, ένα δέος, που καλόν είναι να οδηγεί ταυτόχρονα σε ταπεινό φρόνημα κι αισθήματα συστολής έναντι της θείας μεγαλοπρεπείας, τής εκπεφρασμένης στον κόσμο δια της Αγνής Θεομήτορος, της αεί μεσιτεύουσας για την σωτηρία μας!

Μετά το πέρας της Ακολουθίας οι Μεγάλοι Ευεργέτες Παναγιώτης και Αντωνία Στραβοπόδη (βλ. 4η και 5η φωτό) είχαν ετοιμάσει πλούσιο κέρασμα για όλους τους εκκλησιαζόμενους, στο όμορφο προαύλιο του Παρεκκλησίου, το οποίο ανήγειρε και δώρισε στην Ενορία μας η αγάπη τους, εις μνήμην του μακαριστού υιού τους Μιχαήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: