e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εόρτια Παράκληση στην Ελευθερώτρια Ζακύνθου












Σήμερα το απόγευμα μικρός όμιλος από την Ενορία μας παρευρέθηκε στον Εσπερινό και στην Παράκληση προς την Παναγία στην εορτάζουσα Γυναικεία Μονή της Ελευθερώτριας Λαγοπόδου Ζακύνθου.

Κατάνυξη μπροστά στο απείκασμα του πανσεβάσμιου Προσώπου Της, με την ευκαιρία μάλιστα του Γενεσίου Της! Ο 98χρονος Κτήτορας και Γέροντας της Μονής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης χαμογελαστός διαρκώς, η Ηγουμένη Μαγδαληνή και η Αδελφότητα ευγενέστατες!

Ο Εφημέριός μας τέλεσε τις Ακολουθίες και κατόπιν ομίλησε προς το πυκνό εκκλησίασμα, με θέμα: "Η Παναγία ως υπόδειγμα Υπακοής και Υπομονής για τους κάθε λογής Μοναστές του μοναχικού καιρού μας"

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: