e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχή του νέου σχολικού έτους στο Γυμνάσιο Βανάτου με Αγιασμό
















Το Γυμνάσιο Βανάτου είχε και αυτό αρχή σχολικού έτους με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τέλεσε ο Εφημέριός μας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του νέου Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιάννη Αγαλιανού, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα Δήμαρχος Ζακυνθίων.

Ομιλώντας ο π. Παναγιώτης προς του Καθηγητές, τους Γονείς και τους Μαθητές, είπε ότι "εκζήτηση της παιδείας είναι το Ολίγον και το Ακριβές, για το οποίο μιλά ο Οδυσσέας Ελύτης. Δηλαδή το να καταφέρει η νέα γενιά να προσλάβει από τον καταιγισμό / κατακλυσμό γνώσεων που δέχεται (είτε από το σχολείο, είτε μέσω του διαδικτύου) το Ουσιώδες, το Αυθεντικό και Πολύτιμο, το οποίο επεξεργαζόμενο θα του προσφέρει την όντως Σοφία και Πληρότητα"!

Στον Αγιασμό παρίσταντο ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Διονύσιος Φ. Τουρκάκης και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Χαράλαμπος Δ. Κοντονής.

1 σχόλιο:

daniel είπε...

Καλή σας πρόοδο αγαπητά παιδιά καισ τους γονείς και δασκάλους, καλή δύναμη!