e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Το τίμιο Χέρι του Αγίου Διονυσίου στο Μπανάτο


Ιδιαίτερη αίσθηση και βαθειά συγκίνηση προκάλεσε μεταξύ των ενοριτών μας (κάτι που συζητείται ακόμη και ακόμη μ' ευχαρίστηση και νοσταλγία), η έκθεση σε προσκύνηση τής τιμίας Χειρός του Προστάτη και Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, του θαυματουργού, κατά τα Εγκαίνια του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς», το εσπέρας της περασμένης Τετάρτης, 31ης Αυγούστου!


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πολλοί από εκείνους, που δεν παρευρέθηκαν στην εν λόγω σημαντική -κατά κοινή ομολογία- εκδήλωσή μας, για διάφορο ο καθένας λόγο, εκφράζουν τώρα τη μεγάλη τους λύπη και τη στενοχώρια τους για το ότι «ήρθε στην πόρτα μας, στο ίδιο μας το σπίτι το Άγιο Κορμάκι» και δεν κατόρθωσαν να παρασταθούν.


Αναθυμούμαστε εδώ με συγκίνηση ότι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην αγιαστική χάρη των ιερών Λειψάνων, γράφει χαρακτηριστικά ότι ακόμη και ο αέρας, που αγγίζει τα λείψανα είναι αγιασμένος, οπότε ήταν απολύτως δικαιολογημένη η διάχυτη μεγάλη συγκίνηση κι έκδηλη χαρά όλων μας γι’ αυτή την έκτακτη παρουσία! Το Λείψανο του Αγίου Διονυσίου λοιπόν αγίασε το φυσικό περιβάλλον και τις ψυχές των Μπανατιωτών και των φίλων μας, που παρευρέθηκαν εκείνο το βράδυ στον ευφρόσυνο και κατάφυτο προαύλιο χώρο της παλαιάς Βλαχέραινας της Ενορίας μας!


Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας μας εκφράζεται και από αυτή τη θέση θερμότατη ευχαριστία τόσο στον Καθηγούμενο όσο και στα μέλη τού περί αυτόν Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Αυτοκρατορικής και Κοινοβιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου για την έγκριση της υψηλής αυτής Επίσκεψης, αλλά και στον αγαπητό μας Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη (αδελφό της Μονής και νέο ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας), ο οποίος ολοπρόθυμα την υλοποίησε!


Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: