e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος προς τον λαό της Ζακύνθου (πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις - video)


Λίγα μόλις λεπτά μετά την εκλογή του και πριν το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμα, ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄ είχε την καλοσύνη να μιλήσει στον π. Παναγιώτη Καποδίστρια και στην κάμερα του Νυχθημερόν, το οποίο με συνεργάτες του καλύπτει τά γεγονότα!

Ο κ. Διονύσιος, ολοφάνερα συγκινημένος, εκφράζει την αγάπη του προς όλους, ιδιαίτερα προς τους ευεργέτες του, αλλά και προς τον Κλήρο και τον Λαό της Ζακύνθου, για τους οποίους πλέον αποτελεί τον πνευματικό Πατέρα!

Ακολουθεί το αποκλειστικό video.

4 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Πάτερ, τὴν εὐχή σου καὶ τὴν εὐλογία τοῦ νέου μας Ἐπισκόπου.

Δύναμη σοῦ εὐχόμαστε, Πανιερώτατε καὶ θέλουμε νὰ ἐπικοινωνῇς μαζί μας μὲσῳ τοῦ Νυχθημερόν, ἢ ἐν τέλει ἂς φτιάξῃ μία δική σας σελίδα ὁ πρωτοπρεσβύτερος π. Παν. Καποδίστριας :-)

Captain I.Leftakis είπε...

ΑΞΙΟΣ, ΤΡΙΣΑΞΙΟΣ, ΠΑΝΤΑΞΙΟΣ.

Ειθε ο Μεγαλος μας Αφεντης, Αφεντης τση γης και τ῾ ουρανου να αξιωση το Δεσποτη μα ν᾽ακλουθηση τα
βηματα του μεγαλομπαρμπα του για τον οποιον ο Μακαριτης Δανιηλ Γιγαντες ελεγε χαρακτηριστηκα οτι ο Δεσποτης (για το Τσιγαντε ο Δεσποτης ηταν ο Μακαριτης Διονυσιος Γ᾽ο Πλαισας) ητανε ενα σκαλουνι κατου απον τον ΑΓΙΟ.

Και παλι, ΑΞΙΟΣ ΤΡΙΣΑΞΙΟΣ ΠΑΝΤΑΞΙΟΣ

youlia olomplava είπε...

ως νεκρη πρως τα επιγεια αισθάνομαι την ευγνωμοσύνη για τις πολύτιμες στιγμές που έχετε μοιραστεί με μας

apelef είπε...

Άξιος ο Νέος Μητροπολίτης του νησιού!
Ο κόσμος τον αγαπάει και αυτό φαίνεται στις καθημερινές κουβεντούλες τον πολιτών. Εμπνέει τον λαό και είναι γενικώς παραδεκτό. Χαιρόμαστε αληθινά που θα είναι κοντά μας, κάθε επαφή μαζί του σου μεταδίδει ευγένεια και χαρά! Σε γεμίζει! Αυτό είναι πολύ σημαντικό και σε φέρνει κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία! Εύχομαι να φέρει κοντά στην Εκκλησία την νεολαία του τόπου, να κάνει καλό πνευματικό έργο στην Ζάκυνθο, να οργανωθούν οι ενορίες με κατηχητικά σχολεία, που τόσο σημαντικό έργο επιτελούν στην Ορθοδοξία μας ανά τους αιώνες, να δημιουργηθούν πνευματικές προϋποθέσεις στα παιδιά μας, να καταφεύγουν στην Εκκλησία, στην ενορία και στο Πνευματικό κέντρο και στον Πνευματικό Πατέρα.
Θυμάμαι, στο δημοτικό το Πνευματικό κέντρο της ενορίας μου, εάν δεν υπήρχε η οργανωμένη ενορία στον τόπο που μεγάλωσα θα είχα μαύρα μεσάνυχτα περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, τουλάχιστον τώρα γνωρίζω, μένει να πράξω τον Λόγο του Θεού από αγάπη σε αυτόν! Να εύχεσθε για αυτό αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί.
Καλή Αρχή και Εις Πολλά έτη Δέσποτα μέσα από την Καρδιά μας!