e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η εορτή των Εισοδίων στην Φανερωμένη Μπανάτου
























Όλα έγιναν κατά τάξιν σήμερα το πρωί, στον εορτάζοντα ναό της Φανερωμένης, της Ενορίας μας. Παρέστη και προέστη ο Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Βλαχιώτης, καλός συναδελφός του Εφημερίου μας. Πλην του Όρθρου έγινε Αρτοκλασία και πολλοί συμμετείχαν στο Άγιο Ποτήριο.

Στην ομιλία του ο π. Παναγιώτης είπε ότι ο Χριστός είναι το κέντρο και το τέλος της Ιστορίας, η οποία εκτείνεται από την Δημιουργία έως την Δευτέρα Παρουσία Του. Η Παναγία, μετείχε με τον δικό Της υπέροχο τρόπο στο σχέδιο της θείας Οικονομίας και στην λύτρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του θανάτου κι έτσι παρείξε σε όλους εμάς το δικαίωμα της θέωσης. Γι' αυτό σήμερα εξαιρέτως την τιμάμε: Επειδή, εισοδεύοντας Εκείνη στον ναό, οσονούπω "Χριστός γεννάται"!!!

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μικρή δεξίωση στο παλιό πρεσβυτέριο της Ενορίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: