e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη του Έτους 2012 στο Μπανάτο












Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εορτάσθηκε σήμερα η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας και η Πρώτη του Έτους στον ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στο Μπανάτο. Μετά το τέλος της Λειτουργίας εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία για την είσοδό μας στο 2012. 

Παρέστησαν, από πλευράς Αρχών, ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Διονύσιος Φ. Τουρκάκης και ο Πρόεδρος του Μπανάτου Χαράλαμπος Δ. Κοντονής, ο οποίος μάλιστα ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως.

Ο Εφημέριός μας, αφού εξέφρασε προς όλους θερμές ευχές - προσευχές, προέτρεψε να κάνουμε αγώνα ώστε να εξαγιάζουμε την κάθε ημέρα μας, καλλιεργώντας τις αρετές και τις αγιοπνευματικές δωρεές, ώστε να μην μάς τύπτει η συνείδησή μας, δια της οποίας εκφράζεται ο Θεός της Αγάπης! Δι' αυτής της καθημερινής προσπάθειας, θα έχουμε κατορθώσει να κερδίσουμε μήνες και χρόνια Καλοσύνης κι έτσι θα προσεγγίζουμε θεάρεστα την Δόξα των Μελλόντων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: