e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πέρασμα από το Ησυχαστήριο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας


















Οι σημερινές φωτογραφίες αποτελούν ένα ταπεινό πέρασμά μας από το Ησυχαστήριο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, το οποίο κείται σε μια κατάφυτη πλαγιά της περιοχής του Μικρού Χωριού Ευρυτανίας. Αποτελεί Μετόχιο της Μονής Τατάρνης και ασκούνται εδώ δύο Μοναχές. 

Μάς δέχτηκε με πολλή καλοσύνη η Γερόντισσα Πελαγία, η οποία μάς ξενάγησε στο νέο Καθολικό, όπου τιμάται η Οσία Μαρία (φωτ. 1-4), στο παλιό Καθολικό, το προς τιμήν της Αγίας Ευφημίας (φωτ. 6-7) και στο υπόγειο παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου. Ζητήσαμε να μάς θυμούνται στις προσευχές τους, έχοντας την πεποίθηση ότι οι Μοναχοί, ως πνεύμονες του εκκλησιαστικού Σώματος, την ώρα που όλοι καθεύδουμε (με κάθε έννοια) αγρυπνούν και προσεύχονται υπέρ όλων μας! Αποχαιρετήσαμε τον μικρό / μεγάλο αυτόν τόπο με αναπεπταμένο ηθικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: