e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Παρακλητικοί στην Παναγία την Σπηλούλα


Το οπτικοακουστικό υλικό της παρούσας συνάφειας προέρχεται από το ετήσιο προσκύνημά μας στην Παναγία την Σπηλούλα, σήμερα το δειλινό. Ως γνωστόν, το ιδιόκτητο αυτό προσκύνημα, πάλαι ποτέ μοναστήρι, βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το Μπανάτο και υπάγεται διοικητικά κι εκκλησιαστικά στον γειτονικό μας Καληπάδο. 

"Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν", λοιπόν, το υπέροχο και πολλά ομιλητικό φυσικό περιβάλλον μάς παρείχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προσευχή υπέρ των ασθενούντων, των εχθρών, των φίλων και των οικείων μας, αλλά και -γιατί όχι;- για φωτογράφηση!!! Ο τόπος τούτος της περίπυστης και οφθαλμοφανώς θαυματουργής Παναγίας, με τους δύο ναούς (έναν μεγάλο κι έναν σπηλαιώδη) βλέπει σε τρία διαφορετικά σημεία του Ιονίου Πελάγους: Νότια προς τον κόλπο του Λαγανά, ανατολικά προς την Κυλλήνη και βόρεια προς την Κεφαλονιά. 

Σπουδαίο σημείο για εκδρομή και... φυγή! Ελάτε μαζί μας! Δεν θα χάσετε!!!


























[Οπτικοακουστικό υλικό: π. Παναγιώτης Καποδίστριας, 26 Σεπτεμβρίου 2012]

Δεν υπάρχουν σχόλια: