e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δεν εμπνέει ανησυχία η αδιαθεσία του Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου στην Κωνσταντινούπολη

German Hospital Taksim
Σήμερα το απόγευμα έφθασε από την Κωνσταντινούπολη η είδηση ότι ο Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσότομος εισήχθη στο Γερμανικό Νοσοκομείο τής Πόλης. 

Αμέσως το Νυχθημερόν επικοινώνησε τόσο με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, όσο και με τον ίδιο τον κ. Χρυσόστομο, δεδομένου ότι και οι δύο Ιεράρχες ταξίδεψαν χθες στην Πόλη για την μεθαυριανή Θρονική Εορτή τού Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Όπως μάς πληροφόρησαν οι ίδιοι οι Ιεράρχες μας, ο Δωδώνης, κάνοντας βόλτα με τον Ζακύνθου στην Πλατεία Ταξίμ, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο στήθος και θεωρήθηκε επιβεβλημένο από τον κ. Διονύσιο να επισκεφθούν -για προληπτικούς λόγους- το Γερμανικό Νοσοκομείο, που βρίσκεται στην περιοχή.

Εκεί διαπιστώθηκε λίγο αυξημένη αρτηριακή πίεση, ενώ το καρδιογράφημα δεν ενέπνεε ανησυχία. Παρ' όλ' αυτά κρίθηκε από τους γιατρούς ότι θα έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο, χάριν ασφαλείας. 

Πλην τού κ. Διονυσίου, βρίσκεται κοντά στον Δωδώνης -φύλακας άγγελος- ο νεοχειροτονημένος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προερχόμενος από το Αεροδρόμιο και την Βιέννη, εκδήλωσε αμέσως την επιθυμία να επισκεφθεί τον αγαπητό του Μητροπολίτη Δωδώνης, επειδή όμως ο δεύτερος είναι καλά και αύριο θα βγει από το Νοσοκομείο, αναβλήθηκε η επίσκεψη για απόψε. 

Συν Θεώ, αύριο οι δύο Ζακύνθιοι Ιεράρχες θα μεταβούν κανονικά στο Φανάρι για την Εορτή τού Θρόνου και Ιδρυτή τής Μεγάλης τού Χριστού Εκκλησίας Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τού Πρωτοκλήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: