e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Εσπερινός και ο αφ' εσπέρας Όρθρος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων Ζακύνθου














Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγα λεπτά, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Ζακύνθου ο επίσημος Εσπερινός και στη συνέχεια ο -κατά την τοπική Παράδοση, αφ' εσπέρας- Όρθρος τής μνήμης τού Αγίου. 

Και στις δυο ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, εμφανώς συγκινημένος, επειδή στον ναό αυτόν υπηρέτησε ως νεωκόρος επί κάποια χρόνια, μέχρι την εισδοχή του στον Ιερό Κλήρο. Τον συμπατριώτη μας Επίσκοπο κ. Ιωάννη καλωσόρισε με θερμούς λόγους αγάπης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. 

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί μόνον το επίσημο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι δύο ανωτέρω Αρχιερείς, στο τέλος δε θα γίνει η καθιερωμένη Αρτοκλασία, την οποία προσφέρει το Λιμενικό Σώμα τής Ζακύνθου.

Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας, Νίκος-Κίμων Μπάστας

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

Ολοι οι Ζακυνθινοί νιώθουμε υπερήφανοι , όταν παιδιά του νησιού μας , όπως ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Ιωάννης ( Τσαφταρίδης ), τιμούν τη Ζάκυνθο με το έργο τους αλλά ιδιαιτέρως με την προσωπικότητά τους εντός αλλά και εκτός Ελλάδος .