e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Δυο Βρεφοκρατούσες σε μιαν Εικόνα


Από απόψε και αύριο η Εκκλησία μας τιμά την σύλληψη τής Αγίας Άννης κι εμείς, εδώ στο Νυχθημερόν, ετοιμάζουμε το διαδικτυακό Εικονοστάσι μας. 

Ευπρεπίζουμε και προτείνουμε για προσκύνηση μια σπουδαία εικόνα, η οποία αναπαριστά την Αγία Άννα ως βρεφοκρατούσα την Θεοτόκο και Εκείνη βρεφοκρατούσα τον Χριστό. Με άλλους λόγους, αποτυπώνεται η "σωματική" καταγωγή τού Θεανθρώπου! Σύλληψη από τις υπέροχες!!! 

Πρόκειται για φορητό εικόνισμα του 15ου αιώνα από τον ναό Αγίου Νικολάου του Μόλου Ζακύνθου, το οποίο σήμερα θησαυρίζεται στο Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου! Βοήθειά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: