e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Who is who ο Νίκος Γράψας, ο πρωταγωνιστής στην Β6 εκδήλωση τού Κέντρου Λόγου «Αληθώς»


 Απόψε, στις 7 το βράδυ, στην Παναγούλα Μπανάτου 

O Νίκος Γράψας είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός  και συνθέτης, απόφοιτος του Τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών της Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής τού Εθνικού Ωδείου Αθηνών, Ιστορικός Τέχνης τού Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και κάτοχος μάστερ Education leadership and Management Executive τού Mediterranean College, ελληνικού παραρτήματος τού London School of Management.

Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957. Στο οικογενειακό περιβάλλον του έμαθε τα πρώτα δημοτικά τραγούδια. Η εσωτερική μετανάστευση έφερε την οικογένειά του στο νομό Αττικής. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο.

Ως μουσικός και τραγουδιστής συνεργάστηκε με πολλές ορχήστρες και συνθέτες σε συναυλίες και ηχογραφήσεις  (Μάνο Χατζιδάκι, Γιώργο Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Χριστόδουλο Χάλαρη, Ηλία Ανδριόπουλο, Άλκηστι Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δόμνα Σαμίου, με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου και το Εθνικό Θέατρο ως σολίστ κ.α.).

Έχει συμμετάσχει στην επιστημονική ομάδα συγγραφής των εγχειριδίων μουσικής τού Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει εκδώσει δύο εγχειρίδια περί της Ελληνικής Μουσικής.

Με τα συγκροτήματα Δυνάμεις του Αιγαίου, Άβατον, Πάραλος, Νεάρχου Παράπλους, Ματ σε 2 Υφέσεις, αλλά και προσωπικά, έχει δισκογραφήσει  18 συλλογές τραγουδιών στις εταιρίες LYRA, EMI, Σείριος ΜΒΙ, με διασκευές ελληνικών ανώνυμων παραδοσιακών τραγουδιών και προσωπικές συνθέσεις.

Διδάσκει επί 25 συναπτά χρόνια στα ελληνικά Μουσικά Σχολεία. 

  Δύο δείγματα τής δουλειάς τού Νίκου Γράψα  






Δεν υπάρχουν σχόλια: