e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

2η εόρτια ημέρα στη Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου

 Σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Μονής 
Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου
























Σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, στην εορτάζουζα επί τριήμερον Ιερά Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, αδεία και ευλογία του οικείου Ιεράρχου κ. Διονυσίου Δ'.

Ο κ. Παντελεήμων, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Μετάθεση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από τις Στροφάδες στη Ζάκυνθο, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την ευκαιρία να λειτουργήσει στην ιστορική αυτή Μονή και εξήρε την σεμνότητα του κ. Διονυσίου. Αναφέρθηκε όμως και στην σημερινή ευαγγελική περικοπή λέγοντας ότι "ο Χριστός κάλεσε τους Μαθητές Του να έχουν θάρρος και να μην φοβούνται όταν είδε τον Πέτρο να βουλιάζει στη θάλασσα. Μας καλεί λοιπό, να έχουμε πίστη και θάρρος. Και Αυτός θα είναι εκεί. Ξέρει τα προβλήματά μας, τις αγωνίες μας, τα πάθη και τις αδυναμίες μας. Και μας λέει: Έχετε θάρρος. Μη φοβάσθε. Είμαι Εγώ δίπλα σας. Όταν έρχονται οι τρικυμίες στη ζωή μας, έρχεται του χέρι του Χριστού, να μας τραβήξει επάνω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: