e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Παναγία η Εψιμιανή




Ο νους και η καρδιά προς την Παναγία! Κατ' αυτή την κατανυκτική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, όπου γης τιμάται η Χάρη Της! Στο κλίμα αυτό κυκλοφορώντας κι εμείς -ως Νυχθημερόν- προτείνουμε σήμερα στο Εικονοστάσιο του περιοδικού μας μια Παναγιά απ' την Πάτμο, την Εψιμιανή

Την συναντήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πάτμου, την γυναικεία Μονή των 45 μοναζουσών, την οποία ίδρυσε το 1935 ο Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής (+1970). Η περίπυστη Εικόνα βρέθηκε από ψαρά το 1665 στην περιοχή Εψιμιά. Η λέξη αυτή, στην πατινιώτικη εκδοχή, σημαίνει καλλιέργεια.

Λοιπόν, την αναρτάμε στο ηλεκτρονικό προσκυνητάρι μας, επισημαίνοντας για πολλοστή φορά την οικειότητα του ευσεβούς λαού μας προς την Θεομήτορα!


[Φωτογραφίες: π. Π. Κ. / Σεπτέμβριος 2009]

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΕ .
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.....