e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η Ευχαριστιακή Σύναξη για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μπανάτο






























Μια ηλιόλουστη μέρα κυριαρχούσε σήμερα πάνω από το Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών, εδώ στο Μπανάτο. Στο Ψαλτήρι ήταν, εκτός από τον αριστερό Ψάλτη μας Βαλάντη Δρογγίτη, ο πρώην Πρωτοψάλτης μας Παναγιώτης Στραβοπόδης, Κτήτορας του ναού και Μέγας Ευεργέτης μας. Παρίστατο και η σύζυγός του, Αντωνία Στραβοπόδη, για την τέλεση (μετά τη Λειτουργία) του μνημοσύνου του αλησμόνητου γιου τους ΜΙΧΑΗΛ, εις μνήμην του οποίου ανηγέρθη προ 4ετίας ο εν λόγω μικρός ναός. Εκτός από ενορίτες μας, εκκλησιάστηκαν και πιστοί από διάφορα χωριά (π.χ. Ρόιδο, Μουζάκι, Αλυκανά), που ευλαβούνται τους Ταξιάρχες.

Ο π. Παναγιώτης, στην ομιλία του, επισήμανε τον φυλακτικό ρόλο των Αγγέλων και όλων των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων. Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ας επιτρέψουμε στους φύλακες αγγέλους μας να επιτελέσουν το έργο, το οποίο έχουν θεόθεν αναλάβει να επιτελέσουν υπέρ μας. Ας τους επικαλούμαστε στην καθημερινότητά μας, ώστε να μην εκπίπτουμε από την κατάσταση του Προσώπου. Οι Άγγελοι μπορούν να θωρακίσουν τον ευάλωτο άνθρωπο και να τον κρατήσουν στην περιωπή της ιερότητάς του ως θείας εικόνας. Ιδιαίτερα στους καιρούς της ηθικο-οικονομικής Κρίσης, κατά τους οποίους βιώνουμε καταστάσεις απανθρωπισμού και ενός ιδιότυπου εμφυλίου, οι Άγγελοι μπορούν και να επανευαγγελίζονται την παρουσία του δεδιωγμένου Θεού, ξανά στο επίκεντρο της ζωής μας, και  να αποδιώκουν κάθε ενάντια δύναμη που μας επαπειλεί".

Τέλος, στο προαύλιο του ναού προσφέρθηκαν κεράσματα, τα οποία προσέφερε η Οικογένεια των Κτητόρων!

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας


Δεν υπάρχουν σχόλια: