e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είναι ποιος ο Αρχιερέας;;;


Είναι 24 Αυγούστου 1991, δηλαδή πολλά χρόνια πριν και πρόκειται για ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο της μεγαλοπρεπούς Λιτανείας του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη. Το Σκήνωμα, στους ώμους των ιερέων, διαβαίνει μπροστά από το Μεταβυζαντινό Μουσείο της Ζακύνθου, ενώ διάφοροι εμπερίστατοι συνάνθρωποι πέφτουν καταγής για να περάσει ο Άγιος από πάνω τους! Ιδιαίτερα συγκλονιστικές στιγμές!

Ένα κουίζ, λοιπόν, βάσει της ανωτέρω φωτογραφίας: Ένα πρόσωπο από τα εικονιζόμενα (λαϊκός ή κληρικός, εσείς θα το βρείτε) είναι σήμερα Αρχιερέας. Who is Who??? Δεχόμαστε τις απαντήσεις σας επώνυμες σε σχόλια!!! Η δική μας οριστική απάντηση θα μπει εδώ μετά από ελάχιστα εικοσιτεράωρα!!! Μαντέψτε!!!

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία "ONE OF US": Όχι στην χρησιμοποίηση εμβρύων σε πειράματα. Συμμετέχει η Μητρόπολη Ζακύνθου


ΠΡΟΣ
Τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

Η Αγκαλιά [Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού] έχει αναλάβει την ευθύνη συγκέντρωσης υπογραφών στην Πατρίδα μας για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Αγκαλιάς και η Πρόεδρός της, Πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, σας παρακαλούν να βοηθήσετε στην ενημέρωση των ενοριτών σας για την προσπάθεια της Αγκαλιάς στη συλλογή υπογραφών.

Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας υπογράφοντας on-line στο  http://www.oneofus.eu/el/   (επιλέγοντας τη χώρα μας και ακολουθώντας τις οδηγίες).

Ο καθένας με την υπογραφή του θα εκφράσει την άρνησή του στην καταστροφή της ανθρώπινης ζωής από τις πρώτες και πιο δυναμικές μέρες της ζωής του εμβρύου.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά

         Η Πρόεδρος
    Βαρβάρα Μεταλληνού

-----------------------------------------------
Σημείωση ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ: Η Ιερά Μητρόπολή μας, μετά και από σχετική σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρόκειται να υποστηρίξει θερμά την ανωτέρω προσπάθεια. Προς τούτο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Εφημερίους τους και να ζητούν να υπογράψουν στα ειδικά έντυπα!

   Ιδού, η Συνοδική Ανακοίνωση:  


Εκστρατεία συγκέντρωσης ηλεκτρονικών υπογραφών 
για την ακύρωση έρευνας σε ανθρώπινα έμβρυα

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από σχετική της απόφαση στην Συνεδρία της 30ής Αυγούστου ε.έ., αποφάσισε να συμμετάσχει, μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Ένας από εμάς» (One of us), με στόχο να επανεξετασθεί υποχρεωτικά και ενδεχομένως ακυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η νομιμοποίηση της χρηματοδότησης ευρωπαϊκών κονδυλίων της τεχνολογικής έρευνας σε ανθρώπινα έμβρυα.
Συγκεκριμένα, εφέτος διατέθηκαν 80.000.000€ για την χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών, αλλά και για την χρηματοδότηση Μ.Κ.Ο. εξειδικευμένων σε εκτρώσεις στις αφρικανικές –και όχι μόνο- χώρες, με το επιχείρημα ότι έτσι θα ανέλθει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων αυτών των χωρών. Για τον λόγο αυτό συστάθηκε η ανωτέρω πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο. Η Συνθήκη της Λισαβόνας δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να παρεμβαίνουν στην διαδικασία λήψεως αποφάσεων νομοθετικού περιεχομένου, εφ᾿ όσον συγκεντρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών, καθοριζόμενο από τον πληθυσμό κάθε κράτους – μέλους της Ε.Ε.. Για την Ελλάδα μας ο αριθμός είναι 16.500 υπογραφές. Τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής των υπογραφών έχει ορισθεί η 1η Νοεμβρίου 2013. Σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία στην Ελλάδα έχει ορισθεί δια δικαστικής αποφάσεως ως εθνικός συντονιστής ο Σύλλογος Προστασίας Αγεννήτου Παιδιού «Η Αγκαλιά». 
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν την εκστρατεία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μπορείτε να υπογράψετε στην ιστοσελίδα, όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: www.oneofus.eu/el/ 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο εορτασμός του Πολιούχου Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου, τον Αύγουστο του 1994 [σε 3 videos]


Πρόσφατα ανέβηκε στο YouTube ο πάνδημος εορτασμός του Αγίου Διονυσίου, του πνευματικού καυχήματος και θησαυρού της νήσου Ζακύνθου, κατά το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου 1994, σε τρία συλλεκτικά και -σε ορισμένα σημεία τους- συγκλονιστικά βιντεάκια

Ήταν η χρονιά που ανήλθε στον μητροπολιτικό θρόνο της Ζακύνθου ο τότε νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Χρυσόστομος Β΄ ο Συνετός και σήμερα Δωδώνης. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις είχαν μιαν ιδιαίτερη αίγλη, ενώ σήμερα μπορούμε να ξαναδούμε πρόσωπα και φυσιογνωμίες που ανήκουν στην Αιωνιότητα! Οπότε: Καλή θέαση και πάντα βοήθειά μας το Άγιο Κορμάκι!!!