e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ταξιδεύει ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο




Θλίψη και ανησυχία προξενεί η συνεχιζόμενη δοκιμασία των αδελφών Κεφαλλήνων από το μένος του Εγκέλαδου. Όσο και να έχουμε -ως Ιόνιοι- συνηθίσει στα ταρακουνήματα των σεισμών, δεν μπορούμε να μην συμπαραστεκόμαστε αγαπητικά στους γείτονές μας, κυρίως μετά τη νεότερη πρωινή δόνηση, η οποία ξαναέπληξε το Ληξούρι, προσθέτοντας και άλλες πληγές στην ήδη πληγείσα περιοχή.  Άλλωστε, κατά το κοινώς λεγόμενο, όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού, κοντά είναι και το δικό σου...

Αυτή την ώρα μεταβαίνει εκεί, με C-130, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήτοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος (και ως συνοδικό μέλος, αλλά και ως γείτονας) και ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ - Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Μαζί και ο Πρόεδρος της "Αποστολής" κ. Δήμτσας, μεταφέροντας νερά και τρόφιμα για τους εμπερίστατους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

1 σχόλιο:

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ & ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ .
ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ , ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ " ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ "