e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τυπώνεται η εργασία "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκφραστής του ορθόδοξου θεολογικού λόγου για το φυσικό περιβάλλον"


Βρίσκεται στην τελική ευθεία για έκδοση η μεταπτυχιακή - διπλωματική εργασία του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, με τίτλο "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκφραστής του ορθόδοξου θεολογικού λόγου για το φυσικό περιβάλλον"

Το έργο αποτελεί θεολογική θεώρηση των οικολογικών -σχεδόν ακτιβιστικών- δραστηριοτήτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας δια του σημερινού Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, του προσφυώς ονομαζόμενου "Πράσινου Πατριάρχη". Ήδη τυπώνεται από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει ως έκδοση του δραστήριου Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου ΑΛΗΘΩΣ

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η έκδοση περικοσμείται από εκτενή Πρόλογο του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο οποίος αναφέρεται συνοπτικά στο πώς και το γιατί των περιβαλλοντικών δράσεών του. 

Σε επόμενη δημοσίευση θα αναρτηθεί ο Πατριαρχικός Πρόλογος "Τοις εντευξομένοις...". Σήμερα πρωτοπαρουσιάζουμε ανωτέρω το εξώφυλλο!

1 σχόλιο:

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης είπε...

Συγχαρητήρια, σεβαστέ μου π. Παναγιώτη.
Θα μας ενδιέφερε βεβαίως να μας ενημερώσετε και για το πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε!