e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στην Ευχαριστιακή Σύναξη για τον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού [πλούσια φωτοθήκη + video]

 Σήμερα το πρωί, 21η Μαΐου 2014 
Ανταπόκριση: Σπύρος Παπαγεωργίου




















































































"Με το Διάταγμα των Μεδιολάνων ο Μέγας Κωνσταντίνος, έδωσε την ελευθερία στον καθένα να πιστεύει αυτό που θέλει. Αυτό το διάταγμα περιόρισε τις θηριωδίες κατά των χριστιανών και έδωσε θάρρος στον κόσμο να πιστεύει Χριστόν Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Να εισέρχεται "δια της θύρας" στην αυλή των προβάτων. Να μπορεί να συμμετέχει στην Ουράνια Βασιλεία που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος. Όλα τα πράγματα έχουν κάποια αρχή και ένα τέλος. Η Βασιλεία του Θεού όμως δεν έχει τέλος".

Με αυτά τα λόγια ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, αναφέρθηκε κατά το κήρυγμά του, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Κολωνού, στον Μέγα Κωνσταντίνο "την προσωπικότητα που στερέωσε τον Χριστιανισμό και εδραίωσε την πίστη μας".

Ο Σεβασμιώτατος, που αποδέχθηκε την πρόσκληση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, π. Κλήμη Φιλίππου, για συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις, αναφέρθηκε επίσης στο κάλεσμα του Ιησού Χριστού "ἐγώ εἰμι ἡ θύρα· δι' ἐμοῦ ἐάν τις εἰσέλθῃ, σωθήσεται". Όπως είπε "Είναι η νέα ευκαιρία που δίνει ο Χριστός μας, στον άνθρωπο για σωτηρία. Καλεί τον κόσμο να περάσει την θύρα αυτή και να επιστρέψει. Πολλοί την απέρριψαν, την περιφρόνησαν και την χλεύασαν. Εκατομμύρια όμως δέχθηκαν την πρόσκληση. Είναι όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας. Και πέρασαν τη θύρα διότι άκουσαν έναν ακόμα έναν λόγο. Το λόγο που αποκάλυψε ο Χριστός στην αμαρτωλή και αλλοεθνή Σαμαρείτιδα. Ο Χριστός όμως δεν την περιφρόνησε, παρόλο που ήταν αλλοεθνής. Εκείνος ήρθε να λυτρώσει τον κόσμο και τον άνθρωπο, χωρίς διάκριση στο χρώμα και την καταγωγή. Ήρθε για να εισέλθουμε εμείς στην "αυλή των προβάτων". "

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε λέγοντας πως, "εάν κατανοήσουμε το λόγο της παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας αλλά και όσα οι άλλοι αποδέχθηκαν σε Αυτόν, τότε ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός. Να θυμόμαστε ότι το εισιτήριο για την Αιωνιότητα περνάει από τον διπλανό μας".

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Αρχιμ. Κλήμης Φιλίππου ευχαρίστησε από καρδίας τον κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην πανήγυρη του Ναού και εξήρε την παρρησία του λόγου του. "Έχετε εκ νεότητος μια παρρησία στο λόγο σας, που αυτό πολλούς τους ενοχλεί. Εμένα αυτή η παρρησία με ηλεκτρίζει και την ευλαβούμε. Και αυτό το γνωρίζουν και στο Σινά και στα Ιωάννινα αλλά και στη Ζάκυνθο που έχετε ευεργετήσει πολλούς. Εύχομαι ο Άγιος Θεός να σας έχει καλά, ώστε με την παρρησία σας να συνεχίσετε το έργο της Εκκλησίας και να λέτε αυτά που πρέπει να γίνουν".

Στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

........ΗΜΕΘΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟΝ... ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΜΕΓΑΣ ΔΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΗΜΩΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ... ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΟΝ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. Μ. ΔΩΔΩΝΗΣ