e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αναστάτωση μεταξύ των Ορθοδόξων της Ιορδανίας για τον Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρο

 Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ 

[Ο π. Χριστοφόρος]
Ανάστατοι είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ιορδανίας από χθες, καθώς συνοδικώς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποφάσισε (στις 10/23 Ιουνίου τρέχοντος έτους) την μετάκληση του Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου από την βόρειο Ιορδανία στο κέντρο του Πατριαρχείου, καθώς τον διόρισε "πνευματικόν καθοδηγητήν και παιδαγωγόν της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Δημητρίου και των λοιπών Αραβικών Σχολών", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοινωθέν της η Αρχιγραμματεία την Σιωνίτιδος Εκκλησίας. 










Οι εν Ιορδανία οπαδοί τού π. Χριστοφόρου εξέλαβαν την πατριαρχική μετάκληση ως δίωξη και, μη θέλοντας να αποχωρισθούν τον πνευματικό πατέρα τους, κατέλαβαν χθες το κτήριο της Ι. Μητροπόλεως Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας, αποκαθηλώντας μάλιστα με βιαιότητα και οργή το πορτρέτο του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου από το Αρχονταρίκι της Μητροπόλεως. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο και λοιπούς παράγοντες τής τοπικής Εκκλησίας, προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση και να ηρεμήσουν τα ιδιαίτερα οξυμένα πνεύματα των διαμαρτυρόμενων. [Δείτε τις σχετικές ανωτέρω φωτογραφίες].






Σήμερα, όπως μαρτυρεί το ανωτέρω αποκλειστικό φωτορεπορτάζ, έως αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι οι υποστηρικτές τού εν λόγω Κληρικού στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο της Μητροπόλεως Φιλαδελφείας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραμονής Χριστοφόρου στην Ιορδανία και κατά του Πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: