e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εσπερινό προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άνδρου


[Ο φίλος αναγνώστης και ενίοτε συνεργάτης του e-περιοδικού μας ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ήταν πριν λίγες ημέρες στην όμορφη Άνδρο, απ' όπου μας αποστέλλει την σημερινή πλούσια και προεόρτια για την Αγία Μαρίνα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.]

Η χάρις του Πανοικτίρμονος Θεού με αξίωσε να επισκεφθώ μια Μονή για την οποία πολλά είχα διαβάσει και ήθελα πολύ να καταφέρω να προσκυνήσω. Η Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης της Άνδρου ή Marina from Andros, όπως είναι παγκοσμίως γνωστή, στέκει αγέρωχη, ψηλά στο βουνό στην περιοχή Αποίκια της Άνδρου, ένα καστρομονάστηρο όπως αυτά που χτίζονταν κάποτε, για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των Αράβων και των πειρατών.

Εκεί ο Καθηγούμενος της Μονής, Γέροντας Κυπριανός, ο οποίος φημίζεται για τη φιλοξενία του, μας καλοδέχτηκε με το χαμόγελό του και μας ομολόγησε ότι όπως του φανερώθηκε η Αγία, τότε που δίσταζε να αναλάβει την αναστήλωση της Μονής, "η Αγία Μαρίνα μάς κάνει την εμφάνισή Της καθημερινά, μέσα από θαυμαστά γεγονότα". Ο Γέροντας είναι η ψυχή της Μονής και δέχεται καθημερινά εκατοντάδες πιστούς, που θα προστρέξουν στην χάρη της Αγίας και θα τους δώσει ένα λόγο παρηγορίας και ψυχικής ανάτασης.










































1 σχόλιο:

Georgia Plessa είπε...

Έχω πάει. ..πολύ καλή ευκαιρία να βρεθεί κανείς εκεί. ..