e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μια εικόνα του Αγίου Λουκά του ιατρού στην Ενορία μας





Σήμερα το μεσημέρι, στο Γραφείο του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωστής (Ζακύνθιος κληρικός, Εφημέριος Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας) παρέδωσε στον π. Παναγιώτη Καποδίστρια ένα τάμα του, για τον Ναό Φανερωμένης Μπανάτου: Μια νεά φορητή εικόνα, που απεικονίζει τη μαρτυρική μορφή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας

Ο π. Γεώργιος ευλαβείται ιδιαίτερα τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, είδε μάλιστα ότι κατά τον περασμένο Ιούνιο τιμήσαμε τον Ρώσο Άγιο, στην Ενορία μας, με μια χάρτινη εικόνα και αποφάσισε να παραγγείλει ο ίδιος μιαν αγιογραφία, πράγμα που έγινε, δια χειρός του αγιογράφου Αναργύρου Σκαλιώτη και ήδη παραδόθηκε στον Εφημέριό μας. 

Ο π. Παναγιώτης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλης της Ενορίας, ευχαρίστησε τον ευγενικό Δωρητή, ευχόμενος να έχει ο ίδιος και οι οικείοι του υγεία και μακροημέρευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: