e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ομαδικές βαπτίσεις και ομαδικοί γάμοι στην Μητρόπολη Μουάνζας (Τανζανίας)








Κατά το διήμερο της 16ης και της 17ης Αυγούστου 2014, τελέστηκαν στην Μητρόπολη Μουάνζας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ομαδικές βαπτίσεις και ομαδικοί γάμοι Ορθόδοξων.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Αμάνι του νομού Καγκέρα της Β. Τανζανίας, στην εκκλησία της Αγίας Λουκίας, πραγματοποιήθηκαν 90 βαπτίσεις και 7 γάμοι, ενώ στο χωριό Κασίκιζι του ίδιου νομού, στον Ναό των Αγίων Πάντων, πραγματοποιήθηκαν 36 βαπτίσεις και 4 γάμοι. Τα ιερά μυστήρια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερώνυμο και τους τοπικούς ιερείς, μέσα σε κλίμα ευλάβειας και ενθουσιασμού.

Μιλώντας στους νεοφώτιστους, ο Σεβ. κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε να έχουν τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος στη ζωή τους, ώστε να καρποφορούν κατά Χριστόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: