e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Παιχνιδιάρικες στιγμές από τον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο Νηπιαγωγείο Βανάτου

 Μπανάτο, 11 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10 το πρωί  
















Στις 10 το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα των Αγιασμών στα σχολεία του Μπανάτου, η σχετική ιερή Ακολουθία τελέστηκε στο Νηπιαγωγείο της περιοχής μας, από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια και τον Διάκονο Δημήτριο Αποστολόπουλο. Η αυλή του Νηπιαγωγείου είχε ανθίσει από παιδικές χαρούμενες φωνούλες! Παρών ήταν και ο νέος Πρόεδρος του Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης.

Μιλώντας στα νήπια ο π. Παναγιώτης είπε: 
          "Παιδάκια μου καλά, βρισκόσαστε εδώ, σε αυτό το πολύχρωμο και ολοζωγράφιστο σχολείο, για να μάθετε να παίζετε ακόμη περισσότερο απ' ό,τι παίζατε μέχρι τώρα στο σπίτι σας! Είσαστε δηλαδή σ' ένα ευρύχωρο σχολείο παιχνιδιών, όπου οι πάντα χαμογελαστές δασκάλες σας θα σας μάθουν σιγά-σιγά ένα σωρό χρήσιμα πράγματα και μάλιστα με όμορφο τρόπο: Με τον τρόπο των πολλών και διαφόρων παιχνιδιών, των εύκολων τραγουδιών, των καταπληκτικών παραμυθιών, της φιλίας και της αγάπης!
          Εσείς δεν έχετε, παρά να ακούτε καλά τις δασκάλες και τους γονείς σας και να υπακούετε σε αυτούς! Αφήστε τα κάθε λογής προβλήματα στους μεγάλους κι εσείς μάθετε όσα περισσότερα παιχνίδια, τραγούδια και παραμύθια μπορείτε! Αυτά θα σας συνοδεύουν παρηγορητικά, όταν θα μεγαλώσετε και θα χρειασθεί να βοηθήσετε την κοινωνία μας να επιβιώσει!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: